Canon izlaiž jaunu daudzfunkciju ierīci ar interneta pieslēgumu – PIXMA MG4150 1
Ir publiskots saraksts ar sliktākām datoru parolēm 7
store+find – Elektronisko dokumentu pārvaldības rīks – radīts priekš MVU 2
Panasonic prezentē plānās digitālās fotokameras LUMIX 3
Microsoft atbalsta vispasaules Drošāka interneta dienu 3
Bezmaksas M4 Open WiFi apmaiņā pret reklāmu skatīšanos 8
Izpletņlecējs no Hotel Latvija jumta ar Gopro Hero kameru uz galvas 13
Protests pret ACTA 13. februārī 15
Aizvadīts pirmais „mākoņu” tehnoloģiju seminārs uzņēmējiem 2
Samsung prezentē nākamās paaudzes lielformāta ekrānus 1
“Tele2” aicina uzstādīt pasaules rekordu par garāko telefonsarunu 6
Drošāka interneta dienā bērnus un jauniešus aicinās kritiski izvērtēt interneta saturu 4
Panasonic nāk klajā ar jaunu fotoaparātu DMC-3D1 ar diviem objektīviem 7
LG Electronics CINEMA 3D ekrāns – tagad tikai 1 mm plānā ietvarā 3
Man ir problēma ar mājas lapas pabeigšanu - tieši ar servera un domēna uzstādīšanu.
Pats esmu uztaisījis mājaslapu un gribu uzlikt viņu uz sava datora kā uz servera.
Uzliku savam datoram Apache serveri un uz localhost man viņš iet... Kas man ir jādara, lai mana lapa ietu kā zem domēna?
Man obligāti vajag reģistrēt domēnu?
Varbūt kāds var uzrakstīt sava veida pamācību, kas un kā man jādara vai vismaz iedot adresi, kur tas rakstīts??
Un vēl viena problēma ir tā, ka es nevaru atvērt savu lapu caur ip adresi. Ievadot ip adresi man izlec adrese, kurā man jāielogojas savā rūterī, jo man ir bezvada internets, kas iet caur rūteri. No cita datora ievadot ip adresi vispār parāda, ka serveris nespēj atvērt lapu vai kaut kā tamlīdzīgi...
Ir kādam kāds padoms?
Jaanis rakstīja:
[quote]Jāforwardē porti rūterim.
es iegāju tajā adresē, atradu savu rūteri un apstājos pie programmas izvēles, kurai nepieciešams forwardot rūteri. Es izmantoju Wamp server, kurā iekša ir Apache, bet es ne vienu ne otru nevaru atrast šajā programmu sarakstā. ko man darīt?
mafuzis rakstīja:
es iegāju tajā adresē, atradu savu rūteri un apstājos pie programmas izvēles, kurai nepieciešams forwardot rūteri. Es izmantoju Wamp server, kurā iekša ir Apache, bet es ne vienu ne otru nevaru atrast šajā programmu sarakstā. ko man darīt?
Ielogojies savā rūterī un atrodi sadaļu, parasti, Port Forward vai Virtual Server saucās. ieraksti 80 portu un sava iekšējā tīla adresi uz kura serveris un apstiprini.
Protams parūpējies arī par Firewall ja tāds ir.
man firewall ir jābūt izslēgtam??
Starp citu es nezinu, kur dabūt rūtera lietotājvārdu un paroli, jo rūteris ir interneta kompānijas un viņi paši viņu uzstādīja...
#7. Nē, tikai atvērtam ienākošajām konekcijām 80 portam.
Edit: Ja tas nav tavs rūteris un tev ir iekšējā IP tad tur neko nevar darīt.
Jaanis rakstīja:
#7. Nē, tikai atvērtam ienākošajām konekcijām 80 portam.
Edit: Rūteris kur atrodās? Kāpņu telpā? Vai tev pie datora?
Mājās
Pie viņa pieslēgti tikai tavi datori vai arī kādu citu svešu lietotāju?
Jaanis rakstīja:
Pie viņa pieslēgti tikai tavi datori vai arī kādu citu svešu lietotāju?
viņu lieto 4 datori, bet mēs visi kopā dzīvojam vienā privātmājā
Pats rūteris tev nepieder? Kādas adreses viņš izdala katram datoram savu iekšējo(sākās vienādi, piem, 192.168.0.xxx)?
Ja, jā, vienkārši logojies iekšā un dari #6. minēto.
mēs uz 4 cilvēkiem paņēmām bezvadu internetu, mums piešķīra bezvada rūteri, kurš atrodas dzīvojamajā istabā. Visiem datoriem ir vienāda ip adrese. Ievadot ip adresi firefox man izmet rūtera lapu un liek man tur ielogoties, bet es nezinu ne lietotājvārdu ne paroli
Instrukciju rūterim neiedeva? Kāds modelis rūterim?
Pamēģini defaultās paroles: admin [parole tukša], vai kādas tur vēl bija, pēc modeļa var atrast.
es taču teicu, ka rūteri uzstādīja cilvēki no tās kompānijas.
tiku iekšā pēc tevis teiktās paroles.
#19. Tad dari tokas rakstīts #6. kad būsi izdarījis varēsi tikt iekšā pēc savas ārējās IP adreses (http://ip).
P.S. Obligāti nomaini defaulto paroli uz kaut ko citu (pieraksti, lai neaizmirstu).
Jaanis rakstīja:
#19. Tad dari tokas rakstīts #6. kad būsi izdarījis varēsi tikt iekšā pēc savas ārējās IP adreses (http://ip).
P.S. Obligāti nomaini paroli uz kaut ko citu (pieraksti lai neaizmirstu).
ja godīgi es īsti nezinu, ko man tajā lapā darīt un mainīt... varbūt man bildi iemest?
Es taču rakstīju #6. komentārā. Tur nav tādu sadaļu Port Forward vai Virtual Server?
Jaanis rakstīja:
Es taču rakstīju #6. komentārā. Tur nav tādu sadaļu Port Forward vai Virtual Server?
nav tā rakstīts, bet es atradu to vietu, kur var forwardēt...
man tur jāievada Name, aplication name, public port, ip address, computer name, private port un traffic type
Savadi visus, ja tā protams ir pareizā sadaļa (portforward.com var atrast pēc modeļa screenshotus, kā pareizi savadīt.).
Labi es eju gulēt, varbūt kāds cits paturpinās.
Jāforwardē porti rūterim.
Domēnu reģistrē nic.lv.
Tu vari arī dabūt tur bezmaksas *.id.lv.