Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video

Windows 7 ... pulkstenis rāda savu laiku

Ievietoja: Muulis @ 2010.03.16 12:00  

Hello,

Problēma izklausās pilnīgi smieklīga, bet es nespēju atrast risinājumu.

Man ir Win7 un dators nezinkāpēc konstanti rāda laiku ~10 minūtes uz priekšu. Regulēju uz pareizo, bet pēc brīža atkal pārlec uz priekšu.

Vai kāds zina, kas pa vainu (vai tas laiks ar kko sinhronizējas, ja jā, tad kā to atslēgt)?

Komentāri:

#1 yix @ 2010.03.16 12:09

:D varbūt tev pašam laiks ir nepareizs bet datora ir pareizs.

#2 Muulis @ 2010.03.16 12:14

yix rakstīja:

:D varbūt tev pašam laiks ir nepareizs bet datora ir pareizs.

Vai nav vienalga - pulkstenim jārāda tādu laiku, kādu es uzstādu.

#3 Palm @ 2010.03.16 12:56

win xp varēja noņemt sync ar internetu. Nav ne jausmas kā ir win 7, gan jau arī var.

#4 Araabs @ 2010.03.16 13:21

Win7 arī var atslēgt sinhronizāciju, tikai es nezinu, priekš kam tas būtu vajadzīgs, ja nu vienīgi ir milzīga vēlme iestatīt nepareizu laiku.

#5 skiny @ 2010.03.16 14:11

Njā...visticamāk, ka dators rāda pareizi....
Grūti pateikt, kāpēc kādam būtu nepieciešams nepareizs laikrādis .... ja nu vienīgi, lai pagrieztu atpakaļ un čakarētu sistēmu (kādu programmu, trial versiju vai pašu win )

#6 jurro @ 2010.03.16 14:20

Iespējamie cēloņi:
1. Ja lokālais tīkls - serverim nepareizs pulkstenis (ir  tādi gadījumi).
2. Nepareizs BIOS laiks.
3. BIOS baterija lēnām atdod galus.

#7 xman @ 2010.03.16 14:38

nevar taču uzticēties kautkādiem M$ serveriem, viņi var arī nepareizu laiku iedot...
tāpatkā ar automatic updates, ja neatslēgsi, tad visādus draņķus viņi iegāzīs tev kompī

#8 jurro @ 2010.03.16 15:16

#7: Ar M$ serveri tam nekāda sakara,  bet tas, ka provaidera serveris var būt līks, gan iespējams.

#9 xman @ 2010.03.16 15:27

jurro rakstīja:

#7: Ar M$ serveri tam nekāda sakara,  bet tas, ka provaidera serveris var būt līks, gan iespējams.

nu vispār var gan būt sakars, ja ieķeksets, ka ar M$ vei sinhronizāciju.

#10 Lielkuilis @ 2010.03.16 15:41

Pēc kā autors nosaka, kas ir pareizais laiks un kas nepareizais?
Varbūt ierakstā klausās radio pārraides?

#11 Firza @ 2010.03.16 22:01

-> #9
Ja ir aizdomas, ka Microsoft, no sava noklusētā NTP servera, speciāli dod nepareizu laiku (nu protams, ka Microsoft to vien dara, kā izdomā jaunus paņēmienus kā ieriebt Windows lietotājiem), tad nekas netraucē lietotajām norādīt citu NTP serveri no saraksta (uz Windows 7 tur ir 5 NTP serveri), vai norādīt jebkuru citu lietotājam zināmu NTP serveri.

#12 Lielkuilis @ 2010.03.16 22:57

Vēl būtu jautājums autoram vai:
a) tas laiks konstanti turās 10 min uz priekšu?
b) kādā brīdī tā atšķirība no pareizā laika ir arī savādāka - varbūt pat minimāla?
c) varbūt datoram esi uzlicis kādu paštaisītu laika zonu, kas ir ar 10 minūšu nobīdi? (Ir dažas reālas laika zonas, kas atškirās par 30 minūtēm un viena arī par 45)

Man darbā ir serveris kuram kādā brīdī parādījās tāda anomālija, ka laiks sāka iet par lēnu (15 minūšu laikā atpaliek pat par vairākām minūtēm) - nācās noregulēt, lai ļoti bieži sinhronizē laiku no kāda internetā pieejamā precīzā laika avota.

#13 grisha2 @ 2010.03.17 07:49

Vismaz Vistai interneta sinhronizaacija ir turpat, kur XP .
W7 taa kaa ir mazliet uzlabota Vista, tad turpat jau ir noteikti. Vista un XP skrien peec pulkstenja apdeitiem sameeraa reti, reizi nedeeljaa vai divaas, noteikti ne jau ik pa paaris minuuteem. Vinju NTP serveri jau buutu pekas tad atstiepushi.
Bios baterija diez vai buus pie vainas, taa jau atstiepj pekas tikai, kad izsleedz, paarstartee kompi.
Tomeer, jaa. Nav ne jausmas, kuraa briidii ir nepareizs laiks.