Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video

Skaņa ir, bet nav attēla

Ievietoja: vivatixa @ 2010.03.17 14:13  

Jauns laptops. It kā visas vajadzīgās programmas esmu salikusi iekšā, bet novelkot no interneta kādu filmu un atverot to ar Media Player Classic vai Windows media player ir skaņa, bet nav attēla. Tajā pašā laikā tieši tā pati filma ar tām pašām progeammām uz otra datora strādā bez nekādām problēmām.
Man šķiet, ka laptopam trūkt kaut kādas atpazīšans sistēmas vai kas tāds, bet nevaru saprast kādas tieši, jo datori nav īsti mana stiprā puse.
Jau laicīgi liels paldies par palīdzību.

Komentāri:

#1 Lielkuilis @ 2010.03.17 14:19

2 varianti:
a) uzlikt kādu kodeku paku - tad arī Media Player rādīs,
b) uzlikt un lietot filmu skatīšanai VLC Player programmu, kurai nepieciešami kodeki ir iekšā.

#2 vivatixa @ 2010.03.17 14:21

Muļķīgas jautājums, bet kādu tieši kodeka paku vajadzētu un kā pie tādas tikt?  

#4 vivatixa @ 2010.03.17 14:45

Paldies :)

#5 KaNeiet @ 2010.03.17 15:02

Labāk jau iztikt bez tās, būs tāpat kā
http://datuve.lv/forums/66103/Video_klips_not_responding/

#6 Biba @ 2010.03.17 15:46

Par nezkādasizcelsmes kodekpakām piekritīšu, bet K-Lite, tomēr, nav tas gadījums. Faktiski jau tā ir gadiem noslīpēta tehniloģija vairāk, nekā vienkārši kodekpaka. GADIEM lietojot K-Lite, man nebija neviena kodeku konflikta vai kā tamlīdzīga. Problēma ir lietotājā, kas instalē VISU pēc kārtas, nedomājot, vajag vai nē.
Ideāli būtu, ja varētu iztikt vispār bez jelkādām "pakām", taču dzīvē ir kā dzīvē - kaut kad ievajadzēsies.
VLC arī nav panaceja no visām bēdām.
(VLC turu tikai sisto video atskaņošanai, jo UI vienmēr bijis un aizvien ir reti atbaidošs).

#7 jurro @ 2010.03.17 16:25

Pasarg Dievs no K-Lite - pēdējais, ko ieteiktu pat ienaidniekam, bet atrodas taču "gēniji". Biba - cik no pakā esošās drazas reāli tiek lietots - 5 % ? Nez vai ? Tad kam pārējais ?
Protams, ja ir vēlēšanās piedrazot sistēmu ar nekam nevajadzīgām lietām - uz priekšu.
Viss, kas nepieciešams:
1. ffdshow
2. AC3 Filter
3. CoreVorbis Decoder
4. QuickTime Alternative
99,99% gadījumu ar šo visu pietiek.

Problēma ir lietotājā, kas instalē VISU pēc kārtas, nedomājot, vajag vai nē.

Tieši tā, un K-Lite (vispār jebkuras kodeku pakas) ir tam spilgts piemērs.

#8 yix @ 2010.03.17 17:01

VLC Novelc te _http://www.videolan.org/mirror-geo.php?file=vlc/1.0.5/win32/vlc-1.0.5-… un caur viņu skaties filmas.

#9 jazzer @ 2010.03.17 17:03

Jā - nu vāks . K - Lite -veseli 33,6 MB ! Tikpat cik 4 dziesmas aizņem.Tūlīt kompis pārsprāgs. Vai tur pilns ar vīrusiem ? Ja nav un iekšā ir viss vajadzīgais, tad kur problēma ?

#10 HIGH-Zen @ 2010.03.17 17:06

#7 "..pēdējais, ko ieteiktu pat ienaidniekam.."
tas nu gan ir šausmīgais ļaunums :D :D
Viens ir skaidrs, tur ir viss vajadzīgais. Problēmas sākas, kad gudrinieki sainstalē vairākas pakas.

#11 karuuzo @ 2010.03.17 17:20

Pilnīgi pietiek ar K-Lite BASIC:
Features of K-Lite Codec Pack 5.8.0 BASIC version :
- ffdshow [revision 3158]
• DirectShow source filters:
- AVI splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- MP4 splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- MP4 splitter (Gabest) [version 1.3.1333.0]
- Matroska splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- Ogg splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- MPEG PS/TS splitter (Haali Media Splitter) [version 1.9.42.1]
- FLV splitter (Gabest) [version 1.3.1333.0]
• DirectShow subtitle filter:
- DirectVobSub (a.k.a. VSFilter) [version 2.39.5.3]
• Other filters:
- Haali Video Renderer [version 1.9.42.1]
• Tools:
- Codec Tweak Tool [version 4.2.2]

Un jā, + QuickAlt un RealAlt. A visas SuperTruperMegaGigaPakas var nolaist tur, kur viņām jābūt :)

m

PS. Tiem, kam patīk čakarēties, var atselektēt tikai to, kas viņam "patiešām" vajadzīgs. Es jau sen to vairs nedaru, laikam vecums :D

#12 aoma @ 2010.03.20 01:28

K-Lite ieteicējiem - problēmas nebūs līdz brīdim, kamēr netiks uzinstalēts video softs, kam līdzi nāk pašam savi kodeki. Pēc tam sāksies - video clip not responding, windows explorer karās, atverot mapi ar video failiem utt.

Pilnīgi pietiek ar jurro ietekto ffdshow, bet var iztikt arī bez tā.

#13 Biba @ 2010.03.20 01:37

karuuzo rakstīja:

Pilnīgi pietiek ar K-Lite BASIC...

Pilnīgi?
Un kā ar real-iem un quicktime-iem?

#14 KaNeiet @ 2010.03.20 01:44

Pilnīgi iztikt nevar arī, piemēram, ar QuickTime alternative - ja grib pilnvērtīgi izmantot mov failu interaktīvās iespējas un vēl šo to, tāpat būs jāinstalē QuicTime - līdzīgi arī vairākos citos gadījumos, bet tie ir izņēmumi cilvēkimiem kuri saprot ko un kāpēc dara.