Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video

Pārdomas par portativajiem datoriem!

Ievietoja: Darkness @ 2010.03.19 13:24  

Domāju iegādāties portatīvo datoru un varbūt jūs varat novērtēt un pateikt kaut ko par šiem diviem datoriem, kuru labāk izvēlēties.
Doma ir pirkt (iedošu vienkārši linku uz portatīvo) http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/hp_probook_4520s/342807…
HP PROBOOKs 520S + nāk soma klāt vai nu arī
http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/dell_inspiron_1564_blac…
DELL INSPIRON 1564 BLACK RU

HP +
+rams lielāks nekā DELL un kopējā atmiņa līdz pat 8gb;
+jaudīgāks DDR modelis;
+"izturīgāka"baterija
DELL +
+jaudīgāka videokarte;
+Cik noprotu, tad displeys ir labs
+3 gadu garantija

Sliecos vairāk uz HP, bet videokarte nav no jaunākajam, bet varbūt lielas starpības nemaz starp viņām nav? Atkal DELL`am tikai 3gb rams. Portatīvais vairāk darbam, bet lai var arī kādu spēli uzspēlēt :)
Varbūt kaut kur ir izdevīgāki piedāvājumi?

Komentāri:

#1 Biba @ 2010.03.19 13:31

Тe viens, ne otrs. Šis: http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/acer_aspire_5740g_power…
Ja iebildumi pret Acer, tad noteikti ne Dell - tam lēns hārds.

#2 Darkness @ 2010.03.19 13:44

Nezinu, kā ir ar tiem aceriem, nav man bijis, varbūt tie nav nemaz tik nekvalitatīvi, kā visi runā, bet negribas arī riskēt. Vismaz atsauksmes par aceriem nav tās labākās.

Varbūt tā nevar noteikt, bet DELL ir uzskatāms kā augstākas kvalitātes nekā HP ?

#3 Biba @ 2010.03.19 15:01

Tevis noskatītajām dellam lēnāks hārds kā hp, vājāks CPU un video kā Aceram.

#4 blpblp @ 2010.03.19 16:29

Piekrītu Biba
Pats nesen nopirku Acer 5740g esmu apmierināts jo dators ir super
Pirms tam bija vairāki Acer un visi tika pārdoti labā stāvoklī.
Uz jaunā Acer jāliek Win7 un draiverus jālādē no acer.com

#5 wheeler @ 2010.03.19 18:56

Ļoti silti iesaku pirkt Acer kuru piedāvāja Biba!
Pats pirms 2 mēnešiem nopirku Acer Aspire 5739G kuram visi parametri ir nedaudz vājāki!
Parbaudīju tādas spēles kā:

Call of Duty Modern Warfare 2

Colin Mcrae Dirt 2

Viss iet perfekti!

Piekrītu bipbip ka jāliek Win7 tā kā biju aiznesis datoru pie viena datorspeciālista un viņš pateica ka ar WinXP slikta saderība un maza efektivitāte!
Uzliku Win7 viss lido!

#6 cthulhu_awake @ 2010.03.19 19:59

leetajiem/videejiem aceriem ir tikai viena probleema - korpusi tiek preseeti nevis no plastmasas, bet no govs suudiem.

#7 0CsH @ 2010.03.19 21:11

#6 nevar nepiekrist...  

aceri itkā esot labi dzelžu ziņā, bet kaut kā nesaista firma kā tāda, jo nodarbojas ar kvantitāti, lai nostātos pirmie pasaulē pārdoto datoru skaita ziņā. kolīdz būs to izdarījuši, paredzams, ka kvalitāte strauji kritīsies... bet kas lai zina...     hp es galīgi neiesaku, jo viņiem visiem kā vienam problēmas ar karšanu un, lai tiktu klāt, iztīrīt... jājauc ārā viss dators (varbūt ne visiem, bet visiem, kurus esmu sastapis). + hp ir pirmie pasaulē, pirms tam datoru kvalitāte atbilda cenai, bet tagad...

no pieredzes, iesaku asus. džeki gan liek kopā datorus, gan arī ražo detaļas, ko bāž iekšā - gala rezultātā dators ir no asus! nevis tikai sakomplektēts pie asus, bet skaties pats... 3gb un 4gb rama... atšķirību nejutīsi! no šiem diviem ņem dell, tīri ražotāja dēļ. + būs glancēts, varēsi spoguļoties un skaisti atstāt pirkstu nospiedumus  ;)

#8 Nomierinies @ 2010.03.19 22:22

Mans komentārs pie visa ir sekojošs:
HP neiesaku jau iepriekš mienēto iemeslu dēļ, kā arī savā laikā, kad strādāju  firmā tad bieži nācās ņemties ar HP garantijām HDD nobrucis, kāda karte beigta, mātes plate nodeg, displejs nestrādā utt. Zinu ka ir kas HP slavē, tomēr mana pieredze to neļauj darīt.
Acer datori atstājuši ir labu iespaidu. Ja Aceru kāds uz firmu nesa labot, tad visbiežāk tas bija tāpēc, ka pats lietotājs bij trāpījis ar displeju uz galda stūra, vai kā savādāk. Dzelži tiešām lielākajai daļai Aceru strādā stabili.

#9 aoma @ 2010.03.20 01:12

Acer ir ir sabalansēta cena, veiktspēja un kvalitāte. Ja daudz maz normāli apietas, kalpo godam, ko nevar teikt par daudz skaļākiem zīmoliem.

#10 BlackSand @ 2010.03.20 10:16

ASUS neiesaku ņemt, jo serviss ir tikai Lietuvā, un ja kas, tad mēnesi tev laptops būs prom.

Mana pieredze ar LV pirktiem ASUSIEM - pārkarst, BIOSOS kaut ko slēpj - tie ir tā samudrīti, lai es kaut ko neatrastu.

BET, ja tu nopērc lielos, 17+ collu ASUS United Kingdom, tad vismaz vēl nesen bija par 150-200 LVL lētāk nekā LV interneta veikalos, un nekas neļogās, eņģes servisā nav jāmaina, viss ir kluss, nepārkarst...

Ir ļoti iespējams, ka LV arī laptopi ienāk ar lielu brāķa procentu, tāpat kā viss cits...

Ja LV internet veikalu tā kārtīgi painspicētu, paskatītos servisā došanas statistikas pa modeļiem, un salīdzinātu ar UK statistiku, tad, varu saderēt, būtu baigi interesanti!

#11 BlackSand @ 2010.03.20 10:17

Tā nu sanāca, ka man Acer datoram nosprāga video karte un tikai nomainīta, bet tas ir labāks par it kā cūlo Asus.

Acer vajag izvēlēties prātīgi, jo viņiem ir mīkstāki un cietāki korpusi. Un viņiem ir laba cena. Un serviss ir LV.

#12 BlackSand @ 2010.03.20 10:23

Ā vēl ar ASUS kā bija. Web kamera attēlu rāda ar kājām gaisā, serviss atsakās labot.

Datoru pirku Xnet... Ar garantijas procesu saistītie papīru darbi, it sevišķi beigām, gāja tā, ka pašam bija jācīnās, lai papīri tiktu sadarīti korekti.

Un nu vot ir situācija, kad civilizētā pasaulē man laptopu nomainītu uz kvalitatīvu, bet viņi spirinās un čakarā klientus.

Pieļauju, ka šī problēma ir visiem LV interneta veikaliem, jo datorus brāķūs jau piegādā vairumtirgotājs, un ja tas ir negodīgs, tad mazais veikals jau neko nevar sakārtot, jo tad tam būs zaudējumi.

Tāpēc iesaku laptopus internet veikaliņos nepirkt. Un, ja iespējams, braukt pirkt uz UK, Vāciju, vai kur citur.

#13 Darkness @ 2010.03.20 11:56

Pēc jūsu rekomendācijām varētu padomāt par acer iegādi, bet vairāk piekrītu #7 par pašu Aceru, kā zīmolu.

Pats tagad visai bieži lietoju savu jau 5 gadus veco HP portatīvo un varu teikt, ka pa šo laiku, pa 5 gadi viņam nekas nav ticis labots, vienīgi nesen laika gaitā nolietojās rakstītājs un tagad sāka čakarēties barošanas ligzda. Bet 5 gadi jau kā lietots.

Tagad cik esmu redzējis jaunos HP datorus, kvalitāte šķiet vairāk nav tāda pati kā agrāk. Ātri uzkarst, skaļi, lai iztīrītu jāizjauc visa apakša.

Tā, ka vismaz agrāk man ir bijusi laba pieredze par HP.