Panasonic prezentē plānās digitālās fotokameras LUMIX 3
Microsoft atbalsta vispasaules Drošāka interneta dienu 3
Bezmaksas M4 Open WiFi apmaiņā pret reklāmu skatīšanos 8
Izpletņlecējs no Hotel Latvija jumta ar Gopro Hero kameru uz galvas 13
Protests pret ACTA 13. februārī 15
Aizvadīts pirmais „mākoņu” tehnoloģiju seminārs uzņēmējiem 2
Samsung prezentē nākamās paaudzes lielformāta ekrānus 1
“Tele2” aicina uzstādīt pasaules rekordu par garāko telefonsarunu 6
Ir publiskots saraksts ar sliktākām datoru parolēm 6
Drošāka interneta dienā bērnus un jauniešus aicinās kritiski izvērtēt interneta saturu 4
Panasonic nāk klajā ar jaunu fotoaparātu DMC-3D1 ar diviem objektīviem 7
LG Electronics CINEMA 3D ekrāns – tagad tikai 1 mm plānā ietvarā 3
Failu uzglabāšanas serveri masveidā slēdz pakalpojumus pēc Megaupload īpašnieku arestiem 16
Sveiki! Man ir 140 ls kurus vēlos atvēlēt savam datoram lai viņš ietu pēc iespējas labāk spēlēs, bet dēļ tā ka nejūtos diezko pārliecināts par savām zināšanām iekš ''hardware'' vēlētos palasīt jūsu viedokli.
Šāds izskatās mans patreizējais dators:
Mātes plate - ASRock P4i65GV ( http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4i65GV )
Procesors - intel(R) celeron(R) CPU 2.53 Ghz (jāpiebilst ka man interesē tik intel cpu taka iesakiet ko no tā)
Video karte - Nvidia Geforce 7600GS 256mb
Operatīvā atmiņa - 1gb / 512mb (1,5gb)
Operatīvā sistēma - XP
P.S ja es mainītu nost mātesplati man būtu izdevīgi pašreizējo kurai ir tik divi ram sloti nomainīt pret tādu kurai būtu 4 sloti, ja man skapī mētājās vel 2x256mb RAM kurus patlaban nelietoju?
Ja vaig vēl kādu informāciju droši prasat.
Laboss mēģinās autoram kaut ko sev nevajadzīgu iesmērēt :D .
#4 neķer kreņķi, keep smiling ;)
#1 varbūt tā ir veca offiskārba bet 2008 gada labākās spēles vilka.. un pārdot pa 60 ls? tad jau vietā es nopirktu lab ja to pašu video karti =/
gaidu vel kādus ieteikumus! tak te var kauko uzlabot pa 140 ls netikai izsviest missārā..
Nē. Nevar. Neko jūtamu vai ko tādu, kas ļautu tev spēlēt 2010/09 spēles tev neizdosies dabūt uz tās plates ar to proci. Viss ir metams ārā. Vari sākt krāt jaunam.
Pat ja kautkur notirgosi pa daļām un dabūsi tos 60, tu varēsi dabūt jau ko tādu
http://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlYyNjM2NgExirMTM0uAQoa…
Vēl piekrāt jaunai videokartei un vēl 2gb ramam, un jau +/- pieklājīga kaste sanāks. Vēlāk varēsi cpu iespraust megalabo.
Neee,
Pilnigs beztolks gruzit vecos meslos...ko dos jaudiga video/ram/nosaciiti atrs hdd ,ja pats procis ne suuda nevilks. Un pirkt vecu mateni,lai iebaztu vecus ramus (2x256mb) kurus vispar nejutisi ir absurds. A ja atkal nopirksi norm mateni,ramus vareesi izmest,pielaju video (ja agp,bet gan jau) ari... Taka labak kaa jau te teica nopardod pa daljam,un liec jaunu palenam...pat pats sudigakais (letakais) dikodolu procis dos dahujaa lielaku performance salidzinajuma ar to ko tu iegutu ja shos 140LVL iegruziitu esoshaja...
rezumejot,autor,liekas tev tads maldigs iespaids radies...doma,ja ir nauda var vecu meslu jaudiigu dabut...visas taa datora komponentes ir vesture,kuras nevar dabut pietiekami jaudiigas lai cik tu tur gruziitu...jo viss ir vecs...drr,ide/ata,agp/478...un jega mainit sudu pret mazliet mazaku sudu un vel naudu piemaksaat...da liecies miera.
labāku videokarti jau var ielikt (lietotu), tāpat to 512mb ram moduli samainīt pret 1gb. tas nemaksās 140ls, bet neliels uzlabojums būs, pēc tam notirgo to, kas paliek pāri un krāj naudiņu jaunam dzelzim :)
ko elle rata dos jedziigaka video,ja pats procis ne suda nevares pavilkt...doma no taa ka video bit/mb vairak procis saks pats no sevis jaudigaks palikt...video pilnigi atbilstosh tadam pc...prieksh neta,filmam,un kadiem cs viedigajiem norm...prieksh kka nopietnaka - jauna kaste.
vienkarsak pardot sito kautkur, pielikt tos 140ls un piekrat vel kaadus 50ls un tad jau kautko var skatities
vistrakākais, ka tajā s.478 neko normālu nevar iegrūst:(
Protams var meklēt kaut kādus prescott extreme tipa sildītājus,
videni no 7600GS nomainīt uz 7600Gt.
ja tas tev izmaksās 5 Ls.
Bet tāpat jaunākās spēles neuzrausi.
omg, tā taču mATX m/b!!!
Bez tam vajadzīgs kaut cik jēdzīgs baroklis tam visam...
#6 no tava groza man ieintereseja mātesplate vieniigi gribetos la iatbalsta intel,tad to varētu nomainīt pa 50ls tad arī man ram būtu 2gb, un vairs tik atliktu pa atlikusho naudu nomainiit cpu uz kautkaadu jeedziigaaku intel pa 60ls un tad jau mans pc kauko vilktu ja vieniigi video karte kauko bremzeetu bet to ar kadreiz nomainiis, taka man vairs tik viens jautājum - vai tiešām man vaidzeetu tik jaudiigu 500w pa 45 ls baroshanas bloku kaadu tu man ieteici? man kompii patlaban staav viens baroshanas bloks ar 350w jaudu, ar taadu nepietiek?nu ja nee tad man atliek 30 ls ,gan jau var kaukadu bloku atrast ari pataadu naudu..
12#, es barokli ņēmu labu. Jo nav jēgas investēt jaunos dzelžos, ja viņus pēc dažiem mēnešiem nokaus padebīls psu. Bet domā kā gribi. Un intel ņemt, kad budžets zems- nav pārāk gudri. AMD šinī budžetā sasitīs visu, kas no intel nāks.
http://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlYytjQ2NQcxirMTM0uAQoa… Redzi, nav vēl visa kaste savākta, bet jau esam pāri budžetam. BET, varbūt tev tāds konfigs der, varēsi ielikt vecajā kastē ar veco hdd/dvd. Var jau ņemt h55 māti, bet neredzu jēgu, jo tie iGPU uz tiem pročiem būs sūdīgāki pat par tavu 7600gs.
http://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlYyNjM2NgExirMTM0uAQ
izraadaas ka budzetu palielinaas liidz 200ls nu sheit es sakraameeju grozu kas man apmeeram ir tagad plaanos, vieniigi nav skaidrs vai matesplate nav pashvaku tam cpu kuru diezgan jaudiigu iekraavu un vel jautaajums vai tie ram kas dereja uz manu veco matesplati ''asrock'' deres shaja matesplate? un vispaar vel viens jaut kaapeec matesplateem tie ram sloti ir divaas kraasaas? un zinu ka tad video karte nestaavees iisti klaat bet domaju to ar nomainiit cik atri buus iespejams..
linku vismaz pareizu ieliec. Un nevajag tev ņemt inteli, ja budžets tik mazs.
#15 kas pa huinju.. ieliku linku itkaa pareizi no taa speciaalaa laucinja, bet groza ta nav ... lab sheit velviens - http://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlYyNrMwMAUxirMTM0uAQoa…
P.S pareejaas lietas kaa datorkaste dvd hdd un vel visadi siikumi kas netika piemineti man ir, taka manaas domaas tagad vaidzeetu shaadu komplektaciju manam datoram
atbildot uz topica nosakumu ''Jāiepērkas (140ls)'' - nu tad ejam? par meitene es parupeesos..
bet ja par teemu tad to cpu kuuleri tev vajadzetu piem Zalman cnps10x - es pats tadu ieliku tikko un strada nevainojami salidzinot ar leetajiem, noderees arii nakotnei
#17 kaa var izlasiit teemaa man operatiivaa atminja ir jau no vecaa datora
#18 diezgan daargi izmaksaa tas zalman + man gribaas taadu kur ventilators ir radiatoram augshpusee lai saiet kopa ar ventilacijas trubu
cik vins maxa tur? vinam ir 4 versijas - Flex, Performa (letakais) tad ir Quite un Extreme (tiem pirmajiem 2viem nav lidzi kuulers)
Man ir Quite (dabuju pa kadiem 30 ls) un es vinu varu turet tiesi ar ventiilatoru uz augsu vai arii uz leju, uz saaniem nevaru, jo tas dzelzs trubinas traucee!
tas ir atkariigs kaada virziena bus nolikti tie ''coolera spraudni'' tavai matenei...
Es domaaju taas mazaaas tjepinas kuras ir maatenei uz kuraam tu uzliksi to dzelzs stiepli kas ies caur to lielo radiatoru.. btw AM socketiem tas ir galigi vienkarsi, tev tur nekas atseviski nebus jaskruvee un jacakareejas lai uzliktu kuuleri, kaa tas ir intelim
btw paareejie nestav ne tuvu zalman kvalitatei
#21, po hodu jaunajiem speciaalistiem viss ir iespeejams. puse ir neticami stulbi, bet otra puse neticami speeciigi...
Mjā, diemžēl tavas mahinācijas ar atmiņu neizdosies.
http://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlYyNrMwMAUxirMTM0uAQoa…
Pārdod to veco hlamu un iegādājies arī norm ramu un māti. Un fig tev to kūleri, taisies klokot ? Vienīgais iemesls priekš tāda kūlera būtu klokošana. Bet, ja nezini ko dari, klokojot varēsi tikai uzcept brokastis un pirkt jaunu datoru vēlāk.
Ta ņem šitādu komplektu un priecājies,ka pa lēto .. http://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlYyNjA3swQxirMTM0uAQoa…
Būs tev ātrāks par patreizējo muzeju !
njaa idejas DDR iebāzt DDR3.. būs kā nesen bij viena diskusija.. mainīju atmiņu un man kaut kas neslēdzas.. te būs drīz tāpat.. nopirku jaunu datoru.. un neslēdzas iekšā.. kas par vainu..
fiziski jau nevar iebāzt.. bet nu.. "speciālisti" var visu ko izdarīt
pa 140 ls ,protams ,ka galva poda palika,nekas jēdzīgs tur nesanāk.!! ka tikai AM2+ un DDR2..!
Un vēlāk, kad būs nauda, tad atkal nekas jēdzīgs nesanāks. Tagad vispār ir jāpērk x890 čipsets, lai vēlāk var likt VISUS jaunos pročus. Nopirksi tagad, nebūs jāmaina vēlāk.
laikam jums izdevaas mainiit manas domas. buus vien jaameegjina sakraat nopietnaaka summa (kaadi 800ls) un tad jaapeerk tieshaam kaartiigu datoru, lai nav katru gadu kaukas jaamaina.. paldies ka paliidzeejaat saprast!
Oj oj oj, par 800 latiem jau sanāk ūber kaste ar i7 un hd5850. Labāk pastāsti, ko vēlies, precīzi formulē, tad varēsim arī salikt "optimālo" kasti par optimālo cenu.
Nez nez par 800 Ls... Šaubos vai ir jēga pirkt pa tādu ciparu datoru, ja nu vienīgi neesi bagāts. Vērtība datortehnikai krīt neticami ātri. :P
Normālu kasti varētu savākt sākot ar 300-350 latvju naudiņām.
http://www.dateks.lv/grozs?content=ZcwxDoAwDAPAv2RmaOI0NPyGCSEGJMpE1b8…
p.s. šāda komplektācija man tika iegādāta pagājušajā ceturdienā, komplektācija ir vienkārši super. ;]
chalji viss kaartiiba.. man bija divas domas, vai nu tagad driizumaa pirkt kauko jaunu savam esoshajam datoram pa nelielu summu vai peec gada diviem pirkt pavisam jaunu ''ultra'' datoru ar kuru vareshu nodziivot bezmazvai liidz vecumdienaam ja nenokuursies, un es izvelejos tomeer pagaidiit tos divus gadus.. taka viss ok ja ies kaa esu ieplaanojis, paldies par informaaciju un uzmaniibu!
neko tur jaunu neieliksi vecaja kaste, iznemot tavs vecais cd roms var noderet
Njā... Ir nu gan sapnīši... :D Es ar agrāk sapņoju par ūberPC, bet kkā pārgāja tas laiks... Labs portāblis gan maksā līdzīgu ciparu... :)
Diez cik ticami tas viss neizklausījās, ko pateici...
Bet lai vai kā, lai veicas savas idejas realizēšanā... :)
#36 tok vispar :) es arii par to laptopu neiedomajos.
pavisam nesen nopirku Samsung R780 par apm 600 ls uz kuru straada pilnigi viss, saakot no jaunakajam speleem beidzot lidz 3dsmaxim + vinam ir 17 collas ekraans, laba v-karte, ddr3 rams utt un arii mazak elektro patere salidzinot ar desktopiem un 200 ls vinam paliktu paari kuru vins vareetu atdot kautvai kalviitim
&34 bet ja tu dziivo liidzi jaunaakajiem softiem & speleem, tad 100% ik peec 4-5 gadiem savu uberdatoru atkal mainiisi pret jaunu
#37 Kalvītim gan nē... Izskatās, ka bik pārēdies to naudiņu... :D
Viņam līdz tam kompim tak 2 gadi vēl... Vēl 2134 reizes mainīs domas par savu ūberkompi... :D
Tomēr ieteiktu skatīties pēc vajadzības ko pirkt, ja patīk laptopi un vajadzīga mobilitāte, tad var arī tādu paņemt, tīri uz vietas sēdēšanai un jaudai - galda pīsli...
Topika autoram - tieši tas, ko minēja iepriekšējā postā ir tas faktors, kura dēļ tev nesanāks sēdēt ar vienu kompi un kapāt jaunāko cē es v16.0 arī vecumdienās. ;)
pēc diviem gadiem visu ko mēs ieteicām varēsi izmest miskastē, liksies smieklīgi un nevajadzīgi.
juus liksieties vienreiz miera?xD beidzat tak te spamot, un beidzat nolikt manus uuber plaanus! es esu chaks noris ..
P.S runaajot par dzelzhu novecoshanos, juus nekad neesat padomaajushi kad piem 2000 gada speeles saliidzinot ar 2008 ir diezgan krasas izmainjas gan grafiskaja gan iespeeju zinjaa? paies vel 8 gadi un grafika jau sasnieks tur pat jau reaalo izskatu un protams iespeejas liimenis var buut neizsmeljams bet geimos to taadu nemaz nevaig.. taka es saku tie dzelzhi kas iznaaks peec vel kaadiem paaris gadiem vairs nenovecos jo buus optimaali reaalajam... vot TAA!
Nesāku lasīt visu to murgu, bet viens gan man uzjautrināja. Tagad ņemsim vecu AGP karti un mēģināsim iespraust jaunā mātenē ar PCI_Ex :)
Mans viedoklis - nav vērts, bet ja ļoti gribi:
1) CPU - kaut kādu Presscott (neskatījos, atbalsta HT vai nē, būtu vēlams) ~ 30 bakši;
2) RAM - labu, kādi 2GB - ja vispār velk tā plate
3) Video - ATI ir HD3750, var arī HD4650, bet tas ir švakāks
4) Barokli. Ar tādu karti tas baroklis nomirs jau startēšanās brīdi ;)
Rezultāts būs labāks un tikai ;)
Galīgam labuman arī māteni labu un tad jau vairs nav vērts :D
m
nemūldi, par reālo izskatu, man ir 1999.gada žurnāls Game.exe, kur ar VGA TNT 2 sola, ka viss izskatīsies, kā reālajā dzīve, - a saki pēc 8 gadiem:))
nu varbut vienkarsak beidzot visi satiekamies kaut kur, un ejam tad vinam liidzi ''iepirkties'' savadak te jau top vesela novele saja topika
Katrs ņem līdzi pa traukam.... a kompi kat kā sametīsim no līdzpaņemtajām detaļām:)))
nee, mees vienk beigas aatri ieskriesim Kite SL kautko par parpalikusasjam kapeikam nopirkt
Citāts no autora...
"taka es saku tie dzelzhi kas iznaaks peec vel kaadiem paaris gadiem vairs nenovecos jo buus optimaali reaalajam... vot TAA!"
OMFG, es ir ļoooti līks... Neesi kāds fantasts? :D:D:D Šitik muļķīgus apgalvojumus reti kad var dzirdēt... :D Ja nu vienīgi Pjanais Ķirzaks ākstās.. .Vai ironwolfs blato... :D
Tu saproti, ka progress un naudas kāre neļaus apstāties jaunu tehnoloģiju izstrādei?
Programmas arī paliks prasīgākas un rēķināšanas jaudas vajadzēs daaaaudz vairāk nekā tās ir tagad. + vienmēr izdomās kko jaunu un ūberu, lai iesmērētu to homo vulgaris un šams sapiķotu, ka maz neliekas... Miljardieriem ta ēst ar vajag. :D
Čaks Noriss atradies... :D Ja būtu kā tu teici, tad mēs dzīvotu utopijā un visi būtu mierā ar 30 gadīgu tehniku, jo tā nenoveco... :D :D
P.S. Pēc hoķa labs garīgais... :D
liec jau nu nost to akmens kaltu un kalt te muļķības, krams ir nemirstīgs>>>
juus esat smiekliigi.. juus nemaniijaat to ka es censhos pateikt ka man viss ko gribeeju uzzinaat no shii topika ir uzzinaats? tach liekaas mieraa.. un par to ka peec kadiem 10 gadiem nebuus optimaala grafika speeles es nebutu tik drosh, manuprat shodien jau var uztaisiit speli ar optimalu grafiku ,tik tur aizietu pamatiiks laiks ar chakareeshanos kas deelj taa ka muusdienaas visiem nemaz nav tik labi datori nebuutu vinjiem izdeviigi izpardot taka taa atkal! tach liekas miera vienreiz.. xD
tas tavs dators ir veca ofiskaarba :>
paardod kaut vai pa daljaam, sanaaks ap 60 lvl un skaties ko modernaaku :>
imho tur nekaadam apgreidam jeegas nav.