Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video
Datuve.lv on Facebook

OS nebuutojas.. mirgo baltais kursors un viss

Ievietoja: parkets @ 2010.07.27 15:13   Iesaki Draugiem

Labdien, lieta sekojosha -
Sleedzu ieksha savu PC (AMD, VIA KT400, FX5200, SAMSUNG HDD), pec pasha pirmaa ekraana, kur prasa spiest DEL ja grib iet Setupa, ekrans nodziest un kad butu jasak ladet XP, kreisaja augseja sturi mirgo baltais kursors. winda nebuutojas.
kas interesanti? domaaju kkas feilo (cdrom, fdd), bet nee, atsleedzu visu rezultats tads pats. turpinajuma norestarteju bios - jumperi pie baterijas paarsleedzu uz iisu laiku. un saakas interesantaakais - kad to biju izdariijis, paraadijas ka CMOS error un defaults loaded un WinXP uzreiz iebuutojaas un tagad rakstu no vinja. veel kas interesantaak - kad restarteeju, atkal neiet, raada balto kursoru. refreshoju bios - atkal iet.

Buushu ljooti pateiciigs, ja kaads mani apgaismos par sho misteeriju, negribu katru reizi kad sleedzu PC iekshaa paarsleegt to jumperi! Kas vareetu buut par vainu? (boot sequence megjinaaju mainiit, atstaaju tikai HDD-0, rezultaats taads pats!)

Komentāri:

#1 moa @ 2010.07.27 19:45

Nesaku ka ir tā vaina, bet vai gadīumā neesi instalējis priekš FX5200 kādus krutākus draiverus? Ir bijis līdzīgs gadījums, toreiz nomainiju draiverus kartei un bija viss normāli.

#2 jurro @ 2010.07.27 21:38

...kkas feilo (cdrom, fdd), bet nee, atsleedzu visu rezultats tads pats...

Un kādu tad gaidīji :D ?
Vienīgo šādā situācijā loģisko gājienu - ieboototies Safe Modē un, ja darbojas, nomest Refresh rate uz minimālo, vai noinstalēt video draiveri un pēc tam jau, normāli ielogojoties visu salikt kā vajag, protams, nemēģināji ?

#3 cthulhu_awake @ 2010.07.27 21:50

#2, sjoreiz fail...
pareizaa riiciiba - iebuutojamies ar win install plaaceni, izveelamies konsoli, atjaunojam ntldr un ntdetect.com, v eicam cjekdisku un turpinam ruljiit :)

#4 parkets @ 2010.07.27 23:30

tur jau taa lieta, ka nevaru iebuutoties, lieku kaadu boot sequence gribu, peec loga kur piedava ieiet setupa uzreiz melns logs ar kursoru un viss, arii live cd utt neko nebuuto.

#5 sleeping_awake @ 2010.07.28 03:47

man vienam portikam shitas pats... risinaajumu neesmu veel atradis ...

#6 cthulhu_awake @ 2010.07.28 08:08

aa, palasiiju uzmaniigaak :>
iesaku nomainiit bios cjipu. tieji cjipu, nevis pasju firmware versiju.
izskataas, ka tas ir gljukains...

#7 parkets @ 2010.07.28 11:44

nomainiiju bateriju, arii nepaliidz. sitiishu padusee un nesiishu meistariem, lai vinji maina chipu vai ko vinji uzskatiis par nepiecieshamu. cerams, ka ne visu plati.

#8 Drudzis @ 2010.07.29 19:23

Vīrus :) Man paziņam šādi notikās un nekas negāja uz priekšu , iespējams tavs hdd būs jāmet miskastē ;)

Bet varbūt ar kļūdos :D

#9 deelza @ 2010.07.30 13:28

#8 (es krītu ceļos un pielūdzu to dieviško gudrības dzirksti)

kā ne viirus (jo nebūtojas) tā metam HDD ārā....

bet totalizatorā lieku uz BIOS chipa maiņu.