Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video

jautājums par virtual PC

Ievietoja: alfons90 @ 2010.09.03 13:15  

Mazliet palasīju par MS Virtual PC un sapratu, ka man šis rīks būtu noderīgs, bet man ir jautājums.

Instelējot Virtual PC es ši programmai atvēlu kādu HDD daļu ko tas var izmantot kā   virtuālo HDD. Ja es Virtuālajā PC dabūju kādu failu, kas izrādās vīruss, tad tas tiek saglabāts uz mana virtuālā PC HDD, bet tas virtuālais hdd taču fiziski atrodas uz mana īstā hdd,  tad sanāk, ka vīruss ietekmēs arī manu īsto OS ?

Ceru ka jautājumu sapratāt.

Komentāri:

#1 Jaanis @ 2010.09.03 13:17

Tas ir tikai VM. Vari tur audzēt zoodārzu nekas nenotiks ar tavu ne-virtuālo PC. Viņi jādelēs tikai virtuālajā.

Drošības pēc gan atslēdz networkingu/shārētos draivus.

Es iesaku VirtualBox.

#2 kvakers @ 2010.09.03 13:57

Ja nebūs eneiblots "Shared Folders" tad arī nekam uz tava reālā HDD nevajadzētu tikt, ja vien atskaita gadījumums, ja MS VPC ir kāds vulns, un atiecīgais malware ir aprīkots ar atiecīgu exploitu.
P.S VirtualBox'ā nav drag n drop atbalsts, un tas reāli sucks...

#3 hasherr @ 2010.09.03 14:21

Ja pilnībā izolēsi VM no savas mašīnas un tīkla, zvēri nekur netiks (izņemot jau minētos eksploitus, ja tādi ir/būs). Tiesa, praksē tā nedara, pieeju tīklam parasti iedod. Ja nēsi sašārējis savas mapītes krustu šķērsu, tad nevajadzētu uztraukties. Te protams varētu runāt par win networking drošību, bet tā jau ir cita opera.

Bet jā, ja tev būs pilna VM ar zvēriem, PROTAMS, ka tie zvēri būs uz tava cietā. Tiesa, viņi būs aprakti dziļi virtuālā hdd imidžā, tātad nekaitīgi host mašīnai. Domā par to kā tādu karantīnas (vvz vai uzrakstīju šo vārdu pareizi ;) zonu.

#4 CrazyB @ 2010.09.03 16:58

#2  Esi strādājis ar VirtualBox ka tik skaļi bļauties.
Vai esi no tiem kam vienaldzīga lietas būtība ka tik izteikti savu negatīvo viedokli, bez pamatojuma?!

#5 Whatever @ 2010.09.03 17:24

#4: un kā būtu ar šo: www.virtualbox.org/ticket/477 ?
3 gadus nevar sataisīt pamata funkcionalitāti, kā rezultātā VirtualBox sūkā ledu - ļoti daudzas programmas gluži vienkārši nepalaižas, kā arī par debugger lietošanu un malware izpēti iekš VirtualBox var aizmirst.

http://www.virtualbox.org/ticket/81 - jau pieminētais drag&drop - 4 gadus nevar sataisīt. Vēl jautājumi?

#6 kvakers @ 2010.09.03 21:24

@CrazyB, jā emsu gan. MS VPC ir sūds jo tur nevar normāli citas OS uzlikt, bet lietoju to tikai tāpēc, ka VMWare is pārāk liels un rijīgs, VirtualBox nav drag n drop supports...
Un sūdīgi esi lasījis ko es rakstīju, es nekur neminēju ka VirtualBox sūkā, es teicu ka sūkā tas ka nav viņam drag n drop atbalsts, nākamreiz lasi uzmanīgāk ;)
Kā arī #5 jau pateica, kāpēc tas nav lietojams atseviškiem mērķiem.

#7 CrazyB @ 2010.09.04 14:28

Tagad skaidrs jūsu viedoklis.
Es personīgi lietoju VirtualBox tieši tādēļ ka uz tās var palaist alternatīvās operētājsistēmas.
Kādas kuram vajadzības to tas arī izvēlas!?