Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video

Kāpēc nesanāk izveidot 5.1 surround skaņu.

Ievietoja: millereens @ 2010.09.09 21:45  

Sveiki kādu laiku atpakaļ jau iegādājos logitech z-5500 mūzikas sistēmu   bet nespēju saprast kā lai dabon labu surround skaņu pēc būtības  mana skaņas karte atbalsta 5.1  bet piemēram kad vēlos noregulēt tieši kādu noteikti skaļruni kā piemēru rear left speaker tas nau iespējams  ir iespējams  ir tikai noregulēt front left un right piem pie daudziem video youtube ( http://www.youtube.com/watch?v=6H6a-qN9fYk&feature=related ) nedzirdu savu subwofer ,center un aizmugurējās tumbas kapēc ? ceru kad sapratāt  nez kā lai labāk apgaismo .. bet nu ceru kad palīdzēs kāds.

Komentāri:

#1 Skyforger @ 2010.09.09 23:58

Nezinu vai youtube ir ista vieta kur skanu testeet.

Kada  skanas karte konkreti ?
Uzinstale jaunakos draiverus ( vienmer paliidz )
Vadus pareizi saspraudi  ?

#2 moa @ 2010.09.10 00:17

Kad Tu regule un testē, neskanēs visi skaļruņi nemaz, tas jau tā arī ir domāts.
Tad, kad neskan kādu video skatoties, vai nu kodeki pašam audio uz tādu failu auzās, vai esi skaņu menedžerī ko tūtē salaidis. /Ja standarta testa laikā viss skanēja/!!! Ja neskanēja, instalē skaņu pa jaunam. Pietiek salaist grīstē sound manager kādus uzstādijumus.

#3 moa @ 2010.09.10 00:21

Tad, kad neskan kādu video skatoties, vai nu kodeki pašam audio uz tādu failu auzās, vai esi skaņu menedžerī ko tūtē salaidis. /Ja standarta testa laikā viss skanēja/!!! Ja neskanēja, instalē skaņu pa jaunam. Pietiek salaist grīstē sound manager kādus uzstādijumus.

#4 moa @ 2010.09.10 00:21

#5 moa @ 2010.09.10 00:30

Te tomēr ir pietiekami daudz lažas kodā...ja reiz man dubultposts sanāca. Es tā negribēju, taču šeit mani iemeta formā uz textarea jau šķipelēt pa jaunam. Gribēju Edit opciju izmantot, lai kā mazāk izskatās samaitāts topiks, a figvam(nūģu vigvams), nesanāca man nekas. Lasot regulāri par to linku filtru, arī īsti nevaru saprast kā tad tagad to jāizmanto lai nav hu*ņa?

#6 Andrejsli @ 2010.09.10 00:56

Spamfiltram nepatīk html beigās.

#7 ^L00P @ 2010.09.10 08:43

Kā tu esi pieslēdzis tās tumbeles? ar 3 audio vadiem vai spdif`u (optiku vai kaoksikāli), kad regulējies, biji uzslēdzis "6-chan direct"? ar pulti 'test' spaidot skan visas?
bāc, tiko tik ieraudzīju, ka no youtubes mēģini 5.1 saklausīt :DDD

#8 jurro @ 2010.09.10 08:52

Kādu 5.1 skaņu tu gribi dabūt? Varbūt tev ir daudzkanālu Audio DVD, vai oriģinālās filmas ar daudzkanālu skaņu? Apbrīnoju tos ākstus, kuri no kaut kāda divkanālu (stereo) ieraksta, nedod Dievs vēl mp3, cenšas dabūt daudzkanālu skaņu - rezultātā visu tika sakropļojot. Var jau mākslīgi ko tur sadalīt, bet nekad nekas nav skanējis labāk par normālu stereo sistēmu.

#9 karuuzo @ 2010.09.10 10:37

Nu lab, nevajag puiku uzreiz nolikt. Ja tādai sistēmai dod iekšā divkanālu skaņu, viņai tomēr jāsaprot, ka skaņa ir jāsadala uz visām tumbām. Pirmais, kas jāpaskatās, vai kompim pie audio devicēm ir uzlikta tā tava 5.1 (Control Panel - Sounds and Audio Devices - Speaker settings - [Advanced...] vai ražotāja progā).
Ja ir, tad meklē problēmu vados, vai esi pareizi saspraudis, varbūt nogriezta skaņa kanāliem utt.

m

#10 Zuum @ 2010.09.10 22:07

Man ir Z5500. Ar kompi esmu saslēdzis optiski. Uzliku efektu PLII Music/Movie. Protams skaņa nav diezko kvalitatīva, bet skan visas 5.1,

#11 rhee @ 2010.09.10 22:26

analfabēts

#12 edd999 @ 2010.09.10 23:29

Gan jau cilvēks uzlicis sev Win 7 bez driveriem, tadēļ arī nav tā paneļa. 5 kanālu skaņu tu dabūsi tikai tad, ja avotam būs tie 5 kanāli, klāusoties youtube vai parastu mp3 var uzlikt efektu (softa līmenī), lai skan visas tumbas, bet kā jau iepriekš te kāds teicis, skaņu būs divaina, audiomīlim pretiga.

#13 ^L00P @ 2010.09.11 09:54

Pārslēdz labāk uz "Stereo x2" un pieregulē aizmugures tumbeles lai neizceļas. būs daudz klausāmāks tas "pieci-un-viens" ;)