Canon izlaiž jaunu daudzfunkciju ierīci ar interneta pieslēgumu – PIXMA MG4150 1
Ir publiskots saraksts ar sliktākām datoru parolēm 7
store+find – Elektronisko dokumentu pārvaldības rīks – radīts priekš MVU 2
Panasonic prezentē plānās digitālās fotokameras LUMIX 3
Microsoft atbalsta vispasaules Drošāka interneta dienu 3
Bezmaksas M4 Open WiFi apmaiņā pret reklāmu skatīšanos 8
Izpletņlecējs no Hotel Latvija jumta ar Gopro Hero kameru uz galvas 13
Protests pret ACTA 13. februārī 15
Aizvadīts pirmais „mākoņu” tehnoloģiju seminārs uzņēmējiem 2
Samsung prezentē nākamās paaudzes lielformāta ekrānus 1
“Tele2” aicina uzstādīt pasaules rekordu par garāko telefonsarunu 6
Drošāka interneta dienā bērnus un jauniešus aicinās kritiski izvērtēt interneta saturu 4
Panasonic nāk klajā ar jaunu fotoaparātu DMC-3D1 ar diviem objektīviem 7
LG Electronics CINEMA 3D ekrāns – tagad tikai 1 mm plānā ietvarā 3
Izņēmu no video kameras video failus un parkonverteju vienā gabalā, avi formātā, tašu šis fails ir 46 GB, tagad gribētu kaut kādā veidā to iedabūt iekš dvd. Esmu izmeiģinājis nero, power director, bet tas ierakstās ļoti sliktā kvalitātē. Meiģinaju sadalīt divās daļas un tad rakstīt divos diskos, bet tāpat kvalitāte ir briesmīga. Vai man vajadzētu sakumā to saspiest kaut kādā veidā un tad meiģināt rakstīt? Ar video apstrādi esmu uz Jūs :)
nu tad iesaki, ka shos 46 GB partaisit uz daudz mazag GB, lai nezustu video kvalitate un varetu skaisti ierakstit uz 2-3 dvd.
Man ir ari materials 15 gb, ar power director to ierakstu 4.7 gb dvd matrica un ir ideala kvalitate
Kāds izejmateriāls - MiniDV kasete? Kādā veidā to materiālu pārdzini uz PC?
Nekompresēts avi tā arī būs - 1 min ~ 1GB. Nevis cik GB, bet cik garš ir materiāls?
Materiālu pārdzen, samontē, saglabā tajā pašā DV avi formātā, pēc tam jau pārkodē uz DVD vai DivX pēc vajadzības.
Atkarībā no vēlamās kvalitātes arī izvēlies softu un formātu.
Labākais variants - capturēšanai un apstrādei - Premiere Pro, kodēšanai - Canopus Pro coder, vai Cinema Craft Encoder.
Nero vai Power director jau nu nav tas, ko lietot šādiem darbiem.
Bet var jau iztikt ar VirtualDub un ConvertXtoDVD, vai AutoGK.
tas ir digitalais materials. No kameras dabuju ara ar power cinema eviro un ar power director parkonverteju uz dv-avi. tas ir garsh materials tadel ari viena diska nedomaju to iedabut, kopa 3 stundas. Meiginaju sadalit to dv-avi divas dalas(nekodejot), viss sadalijas, bet uz PC jau manamas tadas ka vertikalas + horizontalas stripas, taka caur resteem filma uznemta buutu. sadalot dv-avi uz pusem ir ap 23 gb, un power director ar standard quality dabun ieksha dvd diskaa un formaataa, bet ta bilde uz dvd atskanotaja taka raustas,itka kads paalii butu filmejis ar tricosham rokam. Tai pasha laika otrs materilas, kas ir 1.20 stundas ar to pashu power director ierakstas ideala kvalitaatee. Bet paldies Jurro, pameginashu canopus pro pakodeet :) Pashai video apstradai man neko krutu jau nevajag, neko baigi montet negribu, vienkarshi to materiali ielikt diskaa laba kvalitate
Tā kā manas vajadzības aprobežojas tikai ar viena formāta video pārdzīšanu citā formātā, neko vairāk par VirtualDub un WinFF man nav ievajadzējies. WinFF atbalsta vairāk formātu, bet defaltie iestatījumi viņam kaut kādi kakaini un parametrus jānorāda ar komandrindas atslēgām, tā kā, ja tev ir AVI, es ieteiktu to pašu VirtualDub.
Ja runā par spiešanu, būtu labi zināt tava materiāla parametrus. No fullHD (1080p) mierīgi var izspiest 4GB/h, nezaudējot kvalitāti + ar 5.1 skaņu.
Tātad, var saspiest video, var samazināt video izmēru, varbūt tev arī audio glabājas nespiests, to arī var ar kādu AC3, tā kā - uz priekšu.
Par piemēru, es te vienu video no 50MB/min samazināju uz 20MB/min. Source gan bija Windows Video 9 ar 1080p un RAW skaņu, rezultāts AVI 1280 x 720 un MP3 skaņu (vairāk nevajadzēja).
m
Var jau ar softiem krāmēties ja ir laika!Pa cik man majās ir rakstošais dvd plyers kuram ir ierakstu režīmi no 1-6 st.uz 4,7GB...Nu tādā veidā draugam izpalīdzēju ,piesledzām kameru pie tā DVD izvēlējamies REC MODE un ierekojām visu vaidzīgos kadrus ...sanāca 2 stundas 2GB.un kvalitātei šinī gadijumā nekadu izmaiņu...
paldies karuuzo, vel paris dienas un bushu iebraucis shaja video lietaa :)
pashlaiku meiginu spiest ar xvid mpeg-4 codec, redzes kas tur sanaks no ta visa. audio gan man tagad iet bez compression. galvenais butu no tiem 46 gigiem dabut vismaz uz 20, tad sadalot uz 2 diskiem varetu kaut kas ari sanakt, galvenais vai nepazudis ta kvalitate spiezot to failu, un pectam velreiz dalot 2 dalas :) Virtualdub ari esmu sacis skatities, bet vel ta nespeju iebraukt tajaa, nedaudz pagoogleeju, kaut kadus manualus palasiju. redzes kas tagad tur sanaks ja ne tad nakamais pie ka kershos bus virtualdub
Liec taču mierā tos GB. Vienīgā noderīgā informācija tavā gadījumā ir DV avi un 3 stundas. Tātad ar normālu softu pareizi pārkodējot uz DVD sanāk tieši viens DVD DL, neatkarīgi no tā, vai materiāls ir 4 GB, vai 46 GB - tas neko nemaina, ar aci kvalitātes atšķirību no oriģināla nesaredzēsi.. Ja rodas kaut kādas svītras u.c. defekti - kaut ko ne tā esi saķeksējis. Kodējot neaizmirsti, ka liela nozīme ir bitreitam, bet tavas horizontālās svītras gan jau rodas tāpēc, ka neizmanto deinterlace opciju.
juro, saki, kadam frames per second jabut, jo standarta iet 25
es beigas samazinaju lidz 13 gb, bet kvalitate gauzam shvaka. nu redz ne visiem dvd ir DL diskdzinis, lidz ar to vienigais, kas man atliek ir parastais dvd
skiet, ka man sanaca, dabuju sadalit 3 dalas. vismaz pirma dala sanaca ideali :)
Mani nepamet sajūta, ka autors nelasa, ko viņam iesaka, tikai turpina savus gigabaitus skaitīt...
neatkarīgi no tā, vai materiāls ir 4 GB, vai 46 GB - tas neko nemaina
P.S. Un nekādās 3.daļās nav jādala...
46 GB saies uz 10 DVD diskiem