Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video

Problēma ar linux mint

Ievietoja: Krampis @ 2012.01.26 12:28  

Mana pirmā pieredze ar linux beidzās samērā bēdīgi, plkst. 3 no rīta es metu mieru, zaudējis cīņu... Instalēju Linux Mint uz ~7 gadus vecas kastes, jo to bija nomocījis Win XP. Uzinstalēju linux pēc atrastās pamācības izveidojot attiecīgās partīcijas.

Viss it kā ok, bet pēc skata jau instalācijas sākumposmā vizuāli kaut kas nebij ok saistībā ar grafiku (domāju, ka pēc uzintalēšanas vai updeitiem tas atrisināsies, līdzīgi kā tas ir ar windows OS).

Pēc instalācijas bez izmaiņām, cerēju uz updeitiem... Tieši izleca lodziņš saistībā ar nvidia kartes draiveriem, kurus piedāvāja lejupielādēt un aktivizēt. No četriem piedāvātajiem izvēlējos tos, ko rekomendē pati OS. Tālāk novilku arī pārējos pieejamos updeitus, kas ar TELE2 mobilo internetu bija ļoti garš process..........

Pēc restarta BEZ izmaiņām, vēl jo vairāk tagad man vispār netiek rādīta nedz augšējā, nedz arī apakšējā "rīku" josla, kuras pirms updeitiem tika attēlotas sakropļotas video driveru dēļ. Paspaidot Home ikonu, paslēgājot mapes OS vienkārši nokarās. Instalēt jaunus draiverus neļauj, saka, ka nav administratora tiesību (kārtējais WTF!?)

Nezinu kur tieši esmu tik briesmīgi lažu nolaidis, ka iesācējam draudzīgāko Linux neesmu mācējis uzlikt... :S

Komentāri:

#1 jurro @ 2012.01.26 12:43

Nu nez vai uz 7 gadus vecas kastes nevajadzēja tomēr kādu vieglo Linux.  Kāds CPU un cik RAM ?

#2 Krampis @ 2012.01.26 13:33

Es lasīju forumos, daudzi iesaka, bet tā kā pašam pieredzes nekādas, tad nezinu cik smags / viegls ir Mint.

Kaste P4 2,66 ghz, 1gb rams

#3 Biba @ 2012.01.26 13:44

Kādu tieši mintu liki? Distras kārtas numuru un grafisko vidi / menedžeri nosauc.
Kernelis (3.0) un/vai draiveris droši vien neatbalsta vecu videokartiņu.

Jaunāku par 11.-to neliec (sk. Latvijas spoguli). Bet Katju (11.) Tavs dzelzis pavilks pat ļoti naski.

Pamēģini arī šo vai šo. Lidojums. Garantēts.

#4 OSrams @ 2012.01.26 18:13

Uz tādas kastes ļoti labi grieztos tīrs Debian LXDE. Nevajag nekādus sūda mintus.

#5 Biba @ 2012.01.27 02:17

Debianu iesācējam. "Prātīgs" padoms. Bezgala.

#6 albertino @ 2012.01.27 02:19

XP home beton! edition!

#7 skiny @ 2012.01.27 07:08

Joptvai māti...diez, kur tad trakais mint`u eXperts juserians palicis?

#8 SDRAM @ 2012.01.27 07:55

man mint 11 versija aizgāja uz 1,1GHz Celeron un 328 RAM un kautkādu nezināmu 128 Video. Pa vidam gan tur paraustījās, bet beigās viss OK

#9 HIGH-Zen @ 2012.01.27 09:10

#4 ++
#5 Nu kas tad tur ir tas sarežģītais? Nosauc, kas tur ir grūtāk iesācējam nekā Mint-ā.

#10 klf1 @ 2012.01.27 09:13

varbūt kāds mintu fans varetu pateikt:
1. kā atskaņot uz wmp skatāmas tv
2.ar ko atskaņot interneta radio kas windows vidē atskaņojas ar winamp vai wmp
3.vai mintam varētu piebarot minolta pagepro 1100L printera draiveri.

#11 OSrams @ 2012.01.27 09:58

1. Ar firefox pluginiem iepazīsties. Vai arī atmet debīla formāta lietošanu.
2. Ar VLC. Uztaisi playlisti.
3. Par draiveru neesamību atbild ražotājs. Tikpat labi tā minolta var nestrādāt arī uz Vistām, man 1 ofisā ir tāds variants. Neiet ne1 no skeneriem un galvenais printeris uz Vistas. Debian ar Xsane vismaz profesionālo skeneri atrod un var lietot.

#12 jurro @ 2012.01.27 11:42

#11. Skaneri atrod, vai arī spēj normāli paveikt visas funkcijas. Vismaz obligāti nepieciešamās negatīvu skanēšanai:
1. Precīzs krāsu balanss ja ne visām  tai lielākajai daļai krāsu negatīvu un diapozitīvu filmām (vecās krievu un daļa ORWO var neskaitīt).
2. Putekļu un skrāpējumu noņemšana nesačakarējot sīkās detaļas , kas ir bieža parādība.
3. Digital Ice for Film  tehnoloģijas atbalsts
4. Iespēja plašā diapazonā visas šīs lietas regulēt arī manuāli, preview režimā.
Un vēl kaudze iespēju. Ko dod tas, ja ir kāds draiveris, ja Linux sistēmās vispār neeksistē kaut cik nopietns softs pat amatiera, nerunājot par pro, līmeni.
 Ja āksts Juserians šo visu nodrošinās - nekavējoties pāriešu uz Linux. Bet jau 17 gadus sekojot Linux attīstībai, joprojām neko profesionālam darbam ar foto/video neesmu sagaidījis. (Par Holivudas specifiskajiem softiem nerunāsim, tas pats Avatars ir renderēts Linux sistēmā, bet nav jau nekas, kas pat tuvotos Photoshop, Avid, Premiere Pro līmenim, tas pats par audio apstrādi (nav gan mans lauciņš, bet ar skaņiniekiem sadarboties sanāk bieži, zinu).

#13 OSrams @ 2012.01.27 12:17

Negatīvus gan neprovēju. Lai gan, priekš kam man to vajadzētu? Jūzeriem vajag ieskenēt A3 rasējumu, viss. Win7 to nevar izdarīt.
Vispār ir ķecerīgs plāns piejūgs arī Konica Minolta 7216, tikai jāsameklē kam viņš varētu būt "līdzīgs". Aceros kaukad sen, XP parādīšanās laikos, kadrs bij kautkādu lāzernieku palaidis kā HP LaserJet. Un gāja.

#14 Krampis @ 2012.01.27 16:44

Izvēlējos uzlikt tomēr Debian 6.0 ar Xfce, ar cerību uz maksimāli labāku datora ātrdarbību, bet līdz OS 1. palaišanai pat neesmu ticis...

Pati instalācija bija vienkārša un viss notika gludi, bet visticamāk negludumi sanākuši pašās beigās, kad sistēma prasīja vai es vēlos instalēt GRUB? Nepievērsu tam īpašu vērību un tā kā uz datora paredzēts lietot tikai Debian un sistēma piedāvāja šādu opciju uzlikt, to arī izdarīju...

Tagad instalācija pilnībā pabeigta, prasīja pārstartēt datoru, ko arī apstiprināju, bet pēc restarta nekur tālāk par pirmo ''bildi'' tālāk netieku. Nedz F2, nedz F12 spaidot nekas nenotiek, netieku iekšā pat Bios'ā.

Ieliekot CD/DVD matricu arī nekas nenotiek... auzas.

#15 Biba @ 2012.01.27 17:22

Atgādinājums AUTORAM!

Vēlreiz uzmanīgi pārlasīt topiku nr. 3 un neklausīt paŗējos vietējos dīvaiņus. Citādi jāsies.

#16 Krampis @ 2012.01.27 18:50

Paldies, Biba! Man principā 2 tādi paveci datori, tāpēc uz viena izvēlējos pamēģināt uzlikt tomēr Debian ar Xfce, pagaidām viss beidzies bēdīgi, jo nav man iespējas notestēt vai tiešām tāda sakritība un hdd nomiris, kā jau minēts #14, uzinstalējot OS, dators vispār atsakās slēgties iekšā :S

Savukārt uz tā datora, dēļ kura arī aizsāku šo tēmu, liku Linux Mint 12 ar Gnome, kas acīmredzot bija par smagu. Klausīšu padomam un šodien vakarpusē mēģināšu uzlikt Linux Mint 11 vai pat 10. ar LXDE

#17 OSrams @ 2012.01.28 10:02

Varbūt vienkārši esi tehnotups?
Uzliec Win7! Tas iet ātrāk pat uz 486SX un ārstē vēzi, kolonizē Marsu un atvaira komētas.

#18 Krampis @ 2012.01.28 13:52

#17 varbūt, es nenoliedzu kā tā varētu būt. Varbūt pat teiktu "tehnodebīls", jo trīs dienas mocos uz diviem paveciem datoriem uzlikt Linux un bez panākumiem.

Varbūt tu esi lietpratējs un pateiksi kas varētu būt par problēmu šajā gadījumā:

No vecā lapša Fujitsu-Siemens (tas kas pēc Debian instalācijas vairs netiek tālāk par splash screen, lasīt 14#) izvilku HDD un intereses pēc attaisīju vaļā savu ~2 gadus veco Acer Aspire, kurā izrādās arī Seagate momentus SATA hdd, tikai ar lielāku ietilpību. Vienvārdsakot piespraudu vecā lapša hdd Acerā un viss iet bez nekādām problēmām.

Ja Fujitsu-Siemens hdd nav ''miris'', linux arī griežās, kur tad ir problēma kapēc vecais lapsis pēc Debian instalācijas atsakās jebko nobootot un pat neļauj tikt BIOS ? Ar izņemtu HDD mēģinot ieslēgt datoru, tas atkal ĻAUJ nokļūt BIOS'ā vai nobūtot CD.

#19 OSrams @ 2012.01.28 14:52

Nu bet kapēc tu dari to ko nejēdz?
Samaksā datorspecam kurš notestēs cietņus, sadalīs pareizi un uzinstalēs, kā arī piekonfigurēs pārējos sīkumus.

#20 Krampis @ 2012.01.28 15:18

Kāpēc gan cilvēks nevarētu iemācīties ko jaunu / papildināt zināšanas? Turklāt līdz šīm ''triple neveiksmēm'' es tiešām neuzskatīju sevi par tik debīlu un, kur nu vēl, lai PC uzrunātu uz Jūs. + ko tur testēt un ko tur ''pareizi'' dalīt? Uzdrukāju taču, ka iemetot HDD citā kastē viss strādā griezdamies... Jāmeklē problēma kur citur.

Kā arī tikko pirms stundas ziņkāres vadīts paņēmu to pašu Debian/xfce uzmetu un savas jaunakās kastes. Strādā bez nekādām problēmām.

#21 OSrams @ 2012.01.28 17:35

Kārtīga jaunlatvieša cienīga "domāšana".
Pisies vien tālāk.

#22 Krampis @ 2012.01.28 17:57

Drīzāk gan man būtu jāsaka, ka ir otrādāk, "spečuk". Piedod, ka pie tevis uzreiz neskrēju...

#23 albertino @ 2012.01.28 23:23

sameklejiet kaut kur cilveku AndronMC, macbeton, vinam bija laba apgraizita xp home versija ka reiz prieksha tava kompja

#24 Alauksts @ 2012.01.30 22:59

#3 būs vien taisnība par to Mint 9, jo man tas ripoja žirgti uz šāda verķa:mātes plate- GA-8I865GME-775-RH(varētu būt apm.2003.g.),procesors-Celeron D352, video karte Palit GEF FX5200 128MB.
#10 -2.-interneta radio var klausīties uz daudziem pleijeriem, piemēram uz Banshee es klausos Shoutcast radio, izvēlies staciju-copy link address,tad atver Banshee uz izvēles Radio-add station-stream URL jāiepeisto kopētā linka adrese(tur gan vēl jāieraksta žanrs un stacijas nosaukums, bet tad var klausīties, kamēr apnīkst stacija), esmu klausījies arī uz Amarok(manuprāt vislabākā skaņas kvalitāte Linux ietvaros), droši līdzīgi var arī uz VLC un citiem.