Detalizētas “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” Baltijas valstu kartes tagad arī ‘’Android’’ viedtālruņos 4
MikroTik kursi datorsistēmu administrātoriem 14
Samsung izstādē Integrated Systems Europe 2012 prezentē nākamās paaudzes lielformāta ekrānus 12
Panasonic prezentē plānās digitālās fotokameras LUMIX 27
Bezmaksas M4 Open WiFi apmaiņā pret reklāmu skatīšanos 17
Samsung prezentē GALAXY Note 10.1 planšetdatoru 21
Logitech izziņo tastatūru ar saules baterijām iPad 16
Piezīmju datori Compaq Presario CQ57 no 225Ls (381ER, 383SR) 60
HP papildina Pavilion datoru sēriju 6
Jaunajam LG interfeisam Optimus UI 3.0 jaunas funkcijas 2
Panasonic nāk klajā ar jaunu fotoaparātu DMC-3D1 ar diviem objektīviem 75
HP atklāj jaunas Z līnijas darbstacijas 10
Samsung prezentē Q20 un QF20 videokameras ar uzlabotu ergonomiku 29
Lūdzu, no personiskās pieredzes- vajag bezvadu rūteri ar nas. Ieteikumi?
Pagaidām varianti
-TP-Link TL-WR1043ND
-TP-Link TL-WR842ND
-ASUS RT-N13U
-D-Link DIR-655
Nesaprotu kā zeme nes šitos 2 padebīļus. Neko nejēdz bet piedirš katru tēmu ar savām tupībām.
Asusam ir RT3052 procis, 384MHz.
D-Linkam nau ne DD-WRT ne OpenWRT uzliekams.
smallnetbuilder.com dati baumo, ka
D-Link DIR-655: 4MB Flash, 16MB RAM, 275MHz CPU
Neticās, bet parakājos un tiešām taisnība, tas D-Link ir pilnīgs mēsls, Ubicom IP5160 procis.
TL-WR842ND ir tāds pats procis un viss kā 1043, bet oficiāli nau DD-WRT un OpenWRT sarakstos kā flashojams. Salīdzinot šo visu, es ņemtu 1043. un miers.
+ vel tas, ka 1043 ir 8mb flash, varēsi izvērsties ar ar papildus pakām.
+ ir usb2.0, nevis usb1.1, kā daudziem lētajiem rūteriem.
Moš riskēt RB751 ar 5. RouterOS? Tikai transmission tur nau, Samba un FTP tikai, kurus ar neesu provējis.
Lai gan izskatās, ka tomēr ne... Tādām lietām jāpaliek pie TP-Link ar alternatīvo firmwari
1043ND ir arī mans favorīts. Vairāk interesē alternatīvas jau minētajiem šajā pašā cenu grupā.
Un domas par RB751U un G? Cik saprotu, abiem 751ajiem atšķirība ir tikai rāmis- 32 vs 64? Jeb es esmu kaut ko palaidis garām?
Pofig to Mikrotiku, viņš nau NAS, tā ir tikai parodija no NAS.
Nedomāju ka ir kas labāks par TP-link. Pameklēju vel, paskatijos arī boot.lv review parodiju, un lieki izķērnāts laiks, 1043. veljoprojām ir labākais.
Vajadzētu definēt, kādas nolūkam NASu izmantosi - torrenti / media server / tīkla disks bez autentifikācijas / tīkla disks un jūzeri domēnā?
No personiskās pieredzes - atsevišķs routeris+atsevišķs NAS ir daudz elastīgāks risinājums. Pašam stāv Netgear N-series routeris un QNap NAS ar Debiāni.
Backupu kaste un failu glabātne. Faktiski visa funkcionalitāte, kas vajadzīga, ir FTP.
Nu tad noriskē un paņem Mikropirdi! Tikai sūdi tādi ka vajadzēs sākot ar 5.hvz RouterOS versiju, kura ir droši vien nav viegla. Bet nu gan jau atslēdzot lieko drazu...
Un varēsi iemest atsauksmes pēc tam. Skatos maksā 35Ls. 1043. maksā 33Ls. Domāju, ka ir vērts patestēt, mazums kas, ja nu kopš RB450 laikiem ir sākuši kautko labu taisīt? Un joka pēc pērc uz privātpersonu, lai ir 2 gadi garantija.
Vel itkā 400MHz procis esot šitajam
Bet AirOSā vel nav iekšā USB softiskais atbalsts. būšot nākotnē.
Vēl neko. Bet izlēmu par labu TL-WR1043ND lietošanai lai gan paņemšu arī RB751G. RB tīri testa un humora pēc, jo RB dzelži vēl vienkārši manās rokās nav pabijuši. Gan jau atradīšu pielietojumu.
WR1043ND nopirkts un uzstādīts. Jāuzteic par ļoti ērto un saprotamo konfigurāciju. Pagaidām darbojas kā plānots, Elements 1TB disku redz lieliski un ātrums vairāk kā pietiekams.
Citādi- šmūteris kā jau šmūteris. Patika pati kastīte- jau izņemot no iepakojuma viesa uzticību, nu ļoti jauka, stingra matēta plastmasa. Tātad nav no pārkausētām kolas pudelēm veidots un atbilst cenai.
Es gan tavā vietā kastīti nojauktu, lai pēc garantijas beigām nau jāpērk jauns.
Nu es arī nedomāju jamo jaukt. Vienkārši priecājos par kvalitatīvu apdari. Viens no nedaudzajiem rūteriem, kurus nav kauns turēt viesistabā uz galda, piemēram.
Piebilde: uzliekot dd-wrt, pie USB var pieslēgt printeri un lietot tīklā.
Un uzliekot OpenWRT var pieslēgt arī webkameru, skaņas karti, printeri vai USB disku.
Un vēl- cik liela iespējamība dēļ softa/harda gļuka nobrickot rūteri?
Liesmas, Liesmas, visapkart tas.
Vientulibas Liesmas izdzes tas, dzes sapju vilni tik tu speh tas dzest kamer sirds pukst kas pukst tik tev mana mila, ta ir ar tevi bus ar tevi kam gan jautat, varbut vejam ne putnieme
Nu ko tur nobrickot, paņem un uzliec...
3420 gan nobrickoju, bet nu pats dumšs, pusaizmidzis ne to failu iemetu. Tagad no konsoles vada var pavērot kā cat-ojas nepareizā firmwāre :) jo JTAG nau
Ķīmķis, Fiziķis, Datoriķis brauc ceļojumā un viņiem saplīst auto. Ķīmiķis saka- laikam mums ir par maz eļļas. Fiziķis saka - mums ir saplīsis starteris. Datoriķis saka - labāk izkāpjam arā no auto un iekāpjam atpakaļ - būsim veikuši RESTART..
u-boot ar nogrāvi?
ja tas vel ir tad spaidi TPL konsolē, un caur tftp stum jaunus pīrādziņus iekšā.
provēju jau to tpl spaidīt, nelīdz. tftp nelīdz ja nau nekas piestartējies. toties tagad ir mācība - bez kafijas un alus negrābstīties pusazimigušam ap routeriem.
Uzņemšanas komisijā. Ienāk pirmais kandidāts. Viņam jautā: - Cik ir 2x2 ? - 3 - Nepareizi - Nu tad 7 - Nepareizi - Tātad 9 - Atkal nepareizi. Bet jūs protat meklēt dažadas pieejas, esat elastīgs domāšanā - uzņemts. Ienāk nākošais. - Cik ir 4x4? - 5 - Nepareizi - 5 - Nepareizi, padomājiet vēl. - 5 - Nepareizi. Bet jūs mākat pastāvēt par savu viedokli, esat ļoti noteikts. Pieņemts! Nāk nākošais. - Cik ir 2x2? - 4 - Pareizi. Bet, diemžēl, vietu vairāk nav.
tas tpl ir diezgan aktīvi jāspaida, kamēr uztrāpa īsto momentu, ja nesanāk, power off - on un atkal tpltpltpltpl...
tālāk no u-boot konsoles vari norādīt tftp serveri, no kurienes imidžu novilkt. mazliet čakars ir, bet bet saviem 740 un 1043 esmu vairākas reizes pārlicis tādējādi imidžus, kad paškompilētie brīnumi nebootojās :D
OSrams rakstīja:
albertino rakstīja:te ir mana Tevzeme!par nožēlu, pajol, par nožēlu.
es tevi ari miilu saulit, turies :*
Nu nasam bija labaakie pirms desmitaa gada albumi unknown un distant relatives, bet par tadu ruuteri nav dzirdets, tas no jaunaas repa kolekcijas?