Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana

Forums

Ieskaties

Raksti

Datuve.lv video

ACTA aļa SOPA&PIPA

Ievietoja: karuuzo @ 2012.01.31 10:53  

Kas notiek šajā debilajā valstī? Naudas maisi grib iznīcināt internetu, ierobežot brīvību un apturēt brīvu attīstību, bet šajā sūdainajā forumā tikai pāris nožēlojami topiki no tēmas, neko jau nevar darīt.

Vispār kāds saprot, ko nozīmē ACTA? Tam nav nekāda sakara ar pirātismu. Tiek veidots globāls instruments, lai varētu kontrolēt internetu. Un galvenie cietēji būs mazie, kas cenšas izsisties un veiksmīgi izsitas pasaulē ar interneta starpniecību - t.i. mūziķi, programmu izstrādātāji, spēļu izstrādātāji, jebkurš, kas centīsies ko radīt. Kāpēc, neliela atkāpe no vēstures.

Pirms interneta izplatības, vienīgais veids, kā nodot savu ziņu miljoniem cilvēku, bija TV, radio, žurnāli, avīzes. Piem., ja tu ieraksti dziesmu, lai viņu varētu pārdot, tu vai nu varēji stāvēt latgalītē ar savu kasetīti un pelnīt kapeikas, vai iedot to dziesmu ierakstu kompānijai, kas paņēma savu godīgo starpnieka maksu (80-90%, bieži vien ar visām tiesībām uz visu, ko tu radīsi nākotnē. Ja nesaprotat, par ko es runāju, palasiet kaut vai par The Jacksons).

Tagad, radi dziesmu, iemet youtubē, iTunos, uztaisi savu lapu un dziesma jau pieejama miljoniem. Un ierakstu kompānijas sūkā ledu. Līdzīgi ir ar spēlēm, programmām, kaut vai fizisku produktu, kuru tu vari radīt, noreklamēt internetā un izsūtīt pa visu pasauli. Un lielo magnātu līdzdalība procesā vairs nav nepieciešama.

Tad lūk, šobrīd ir pienācis laiks, kad naudas maisiem ir apnicis sūkāt ledu un viņi grib "sakārtot" pasaules tirgu.

Ko tas nozīmē mums? Reāli tas nozīmē, ka mums vairs nav nekādu tiesību. Faktiski ACTA stāv virs Latvijas satversmes un tai ir piekāst mūsu likumus. Latvijas visgudrajiem parakstot šo, mēs vienkārši nokļūstam laboratorijas žurku lomā, kur bez kādas tiesas vai pierādījumiem mūs var iznīcināt (virtuāli).

Kā tas varētu darboties. Nu vienkārši (izdomāts piemērs). Es uztaisu lapu un sāku konkurēt ar, piem., draugiem. Viņiem tas nepatīk, uztaisa pāris (pārsimt) lietotājus un sāk manā lapā publicēt, piem., kaut kādus ar autortiesībām aizsargātus video. Nepaies ne pāris dienas, ka mana lapa pārtrauks eksistēt (internetā). Vienīgi, ja es būšu pietiekami veikls un spēšu tos video dzēst ātrāk, ka viņus met iekšā, kas faktiski ir aizvērt lapu pašam.

Ja kāds saka, man pofig, es sēžu uz linux un opensource. Ja nezināt, notiek jau ilggadēja cīņa linux ar *nix mantinieku par autoritiesībām. Teorētiski Linux satur koda gabalus, kurus var identificēt kā ar autortiesībām aizsargājamus objektus. No tā izriet, ja tu lieto linux, tu esi noziedznieks. Internetu nost, tevi cietumā. Cik ilgi Linux izdzīvos?

Tās protams ir izdomātas situācijas, bet tā var būt realitāte, ja mēs sēdēsim savā bedrē un kašķēsimies par pilnīgi bezjēdzīgām lietām, piem., krievu valodu. Da pie kājas būs tā krievu valoda, ja pieņems šito ACTA un tā uzņems apgriezienus.

Tāpēc latvieši, krievi, vienalga, beidzot izlienam no savām migām un parādam, ka neesam vienkārši aitu bars, kas katrs skrien aiz saviem ganiem, bet spēj pateikt, ka mēs neesam mierā ar to, kas notiek.

m

PS. Cerams, ka šis topiks netiks izdzēsts, jo ir "neatbilstošs Datuves noteikumiem" :)

Komentāri:

#1 Kobra2011 @ 2012.01.31 14:12

Precīzi izklāstīji visu, taču kā Tu īsti redzi to, ka kāds pretojas ?! Piemēram, kā Tu pretosies ?

#2 cx620mx1 @ 2012.01.31 18:22

Bļ** šie vēl grib man atņemt pēdējo vietu kur var atpūsties, jo man vairāk naudas nav, bļ** tiem p******m tā jau kabatas pilnas ar naudu ka citiem nemaz nau ko ēst..k****i! visi šie biezie s******i!

#3 karuuzo @ 2012.01.31 23:38

Kobra2011 rakstīja:

Precīzi izklāstīji visu, taču kā Tu īsti redzi to, ka kāds pretojas ?! Piemēram, kā Tu pretosies ?

Sāksim ar to, ka par to jārunā. Jāsaka, ka mēs neesam ar to apmierināti. Jāstāsta draugiem, radiem, paziņām, internetā. Viens nav cīnītājs. Ja es tagad aiziešu pie saeimas un kliegšu: "Pidari, atdodiet man brīvību", mani, labākajā gadījumā, paprasīs aizvākties. Ja to darīs 100 cilvēki, par to sāks runāt. Ja tūkstošiem, sāks domāt, ka kaut kas nav labi. Vienaldzība ir vislabākais atbalsts tam, kas notiek.

Ja tu gadījumā nezini, kas notiek, paskaties kaut vai youtubi. Vēl viņiem nav tās varas, lai to nogrieztu.

Te viens labi pastāsta, ko nozīmē ACTA.

Te ir tie, kam tas nepatīk

Šo es nelasīju, bet varētu būt interesanti

m

PS. Apsveicu, mūsu valdība ir Latvijas tautas nodevēji

#4 klf1 @ 2012.01.31 23:55

te tak jāparakstās pret to autoru patvaļu.http://manabalss.lv/stop-acta/show

#5 chukchu_wanka @ 2012.02.01 00:16

Latvijaa jau arii veido youtube video par Actu..:>

#6 rumis @ 2012.02.01 01:13

Manuprāt, aiz ACTA slēpjas vēlme uzspiest absolūto izklaides industrijas biznesa modeli, kurā notiek pilnīga kontrole par "pareizas" informācijas un produktu izplatīšanu, piemērojot arī kriminālsodāmību un atļauju uzzināt par jums, kas jūs tāds esat, ja pat nevēlaties šādu informāciju sniegt.
Cilvēku teorētiski var apsūdzēt šī līguma pārkāpšanā dēļ aizdomām, ka uz viņa ierīcēm, kā, piem., mobilais telefons, dators vai iPod var atrasties materiāls, kas nav paredzēts lietošanai valstī uz kuru viņš dodas. Vēlies braukt uz Grieķiju atvaļinājumā un paņemt līdzi ipod? Padomā divreiz pirms to dari.
Tāpat brīvās programmatūras lietošana netieši tiek padarīta par draudošu, jo nākotnē dažādi DRM standarti var kļūt par pašsaprotami, kas principā padarītu jebkuru informāciju par neizmantojamu ar brīvas programmatūras starpniecību (GPL u.c. licences).
Tas arī nozīmē interneta tehnoloģiju jaunievedumu pamatīgu bremzēšanu, jo jebkura tehnoloģija, kas nevarēs apmierināt ACTA teorētiski ir pret šo līgumu.
Protams, ACTA ir tikai pirmais asns šajā virzienā. Šis līgums aptver visu, ieskaitot internetu, un gudrie cilvēki, kas "paslidināja" šo līgumu pa kluso to zina. Tie, kas saka, ka tas neapdraud brīvību internetā un cilvēka tiesības uz savas informācijas neizpaušanu ir pretrunās ar sevi, jo tā ir sarkanā līnija.

#7 karuuzo @ 2012.02.01 14:10

Vēlreiz atkārtoju, ACTA nenozīmē internets, bet jebkas, jebkura prece, kas saistīta ar autortiesībām, tirdzniecības markām un zīmoliem. Izvilkums no ACTA:

counterfeit trademark goods means any goods, including packaging,
bearing without authorization a trademark which is identical to the
trademark validly registered in respect of such goods, or which cannot be
distinguished in its essential aspects from such a trademark, and which
thereby infringes the rights of the owner of the trademark in question
under the law of the country in which the procedures set forth in Chapter
II (Legal Framework for Enforcement of Intellectual Property Rights) are
invoked;

Kas ir pirātisks:

pirated copyright goods means any goods which are copies made
without the consent of the right holder or person duly authorized by the
right holder in the country of production and which are made directly or
indirectly from an article where the making of that copy would have
constituted an infringement of a copyright or a related right under the law
of the country in which the procedures set forth in Chapter II (Legal
Framework for Enforcement of Intellectual Property Rights) are invoked;

Un vēl, no tā paša:

ARTICLE 10: OTHER REMEDIES
At least with respect to pirated copyright goods and counterfeit trademark goods,
each Party shall provide that, in civil judicial proceedings, at the right holder’s request,
its judicial authorities have the authority to order that such infringing goods be
destroyed
, except in exceptional circumstances, without compensation of any sort

Tātad, jebkas var tikt uzskatīts par pirātisku un tas būs jāiznīcina. Neviens te nerunā par filmu kačāšanu vai MP3 kolekciju, bet goods

Pilns teksts

m