Dropbox atkal palielina diska vietu 6
Samsung prezentē GALAXY Note 10.1 planšetdatoru 33
Samsung izstādē Integrated Systems Europe 2012 prezentē nākamās paaudzes lielformāta ekrānus 22
Panasonic prezentē plānās digitālās fotokameras LUMIX 31
Bezmaksas M4 Open WiFi apmaiņā pret reklāmu skatīšanos 22
HTC prezentē Desire C – jaunāko viedtālruni ar Beats Audio 1
Samsung iepriecina sievietes ar LaFleur kolekcijas mobilajiem tālruņiem 18
Piezīmju datori Compaq Presario CQ57 no 225Ls (381ER, 383SR) 70
Jauna brīvība – drukāšana kustībā. 62
MikroTik kursi datorsistēmu administrātoriem 16
Nokia Belle programmatūras atjauninājums pieejams lejupielādei 88
Samsung prezentē nākamās paaudzes lielformāta ekrānus 24
Visuzskatāmāk TV skatīšanās paradumi Latvijā mainās jauniešiem 3
Detalizētas “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” Baltijas valstu kartes tagad arī ‘’Android’’ viedtālruņos 4
Labdien spečuki. Palīdziet ar info kā savienot datorus tīklā. Ir Lattelekom kaste ar optiku - galvenais vads iet uz Win xp sp3, otrs uz WiFi rūteri kuram pieslēgt portatīvais ar Win7. Nu nekādi 3 dienu nesanāk saslēgt. Viens spečuks no datorveikala arī nočakarējās, bet nekā. Lattelekom forumā man viens atbildējašo, no kā es neko nesaprotu šo:
Routerī ieforwardē 137-138 UDP un 137. TCP portu uz portatīvā kompja iekšējo adresi (uzliec DHCP reserved, lai nemainās). Portatīvajam ieslēdz sharingu, un nokonfigurē lai firewall laiž pie Sharinga tikai no stacionārā kompja adreses (scope saucās).
Stacionārajam ieslēdz sharingu un firewall nokonfigurē ka tikai no routera IP (protams ka ārējās!) var tikt klāt.
Un tikko mainās IP adreses (kompis izslēgts ilgi) tā atkal jāiet pamainīt adreses firewallos."
Ja nav grūti atrakstiet kaučko te vai kurmus@gmail.com vai skype - alkoserviss. Iepriekš pateicos :)
Vai var lūdzu sīkāk par to saslēgšanu ar rūteri, vai iemetiet kādu linku kur palasīt! Paldies.
#3, vienkārši, nebāz tīkla vadu no datora uz "optiku", bet uz rūteri.
Nu ja vēl tepat forumā pameklētu :)
Tev otrais varints jāskatās:
http://datuve.lv/raksts/1330/Datoru_saslegsana_tikla,_soli_pa_solim/
jurro rakstīja:
Nu ja vēl tepat forumā pameklētu :)
Tev otrais varints jāskatās:
http://datuve.lv/raksts/1330/Datoru_saslegsana_tikla,_soli_pa_solim/
alvenais vads iet uz Win xp sp3, otrs uz WiFi rūteri kuram pieslēgt portatīvais ar Win7.
un %5 kaut kā neiet kopā. Pie rūtera jāslēdz abus un, protams, jāsakonfigurē, tad arī viss notiks.
P.S.
Kas te atkal par brīnumiem - izvēlos "Labot", bet izveidojas jauns posts ???
Lameri :) Viņam ir 200Mbps optika un lētais TP-links. Ja viņš kačās torrentus caur to routeri uz pillu jaudu tad tas routeris uzkarsīs un nosprāgs :-D
Jūs tak esat pilnīgi nulles! Stulbeņi pajolu ved.
kā neder???ja gribi šaringu lokālaja tīklā tad abiem kompiem jābūt pieslēgtiem aiz rūtera.
ja atstāj kā ir tad jāčakarējas ar portforwardingu,ftp serveriem.jebkurā gadījumā ja gribi izveidot lan tad viss jāslēdz pie rūtera.
klf1 rakstīja:
kā neder???ja gribi šaringu lokālaja tīklā tad abiem kompiem jābūt pieslēgtiem aiz rūtera.
ja atstāj kā ir tad jāčakarējas ar portforwardingu,ftp serveriem.jebkurā gadījumā ja gribi izveidot lan tad viss jāslēdz pie rūtera.
Ja tu, pajol, neproti - tas nenozīmē ka citi neprot.
Kurmus rakstīja:
Neder man neviena Jūsu atbilde diemžēl. Tp-Link ir dārgas ar 500.
Gramatika kā debīlītim, un teikuma jēga arī slims šizisks murgs. Priekš kam tādam internets???
OSrams rakstīja:
uz pillu jaudu
Gramatika kā debīlītim
Tu jau gan esi diži labāks!
tad tas routeris uzkarsīs un nosprāgs :-D
Jūs tak esat pilnīgi nulles!
Kobru, A-komandu un Lielceļa bruņinieku mazāk skaties, savādāk esi tāds pats nulle ar savām uzkaršanām un sprāgšanām!
Stulbeņi pajolu ved.
Vienīgais jēgpilnais teikums, tikai pats arī tur iekļaujies! ;)
klf1 rakstīja:
Nu man wifi kastei ir pieslēgts stacionārais ar xp un vadu, portatīvai darbojās bez vada. Kur vēl tālāk aiz rūtera????
Kurmus rakstīja:
Nu man wifi kastei ir pieslēgts stacionārais ar xp un vadu, portatīvai darbojās bez vada. Kur vēl tālāk aiz rūtera????
To Tu tagad tā pārtaisīji, vai arī tā tas jau bija vakar pirms 16:00, kad publicēji savu jautājumu šeit? Ja tas tā bija visu laiku, lad lūdzu palasi, ko pašā augšā rakstīji un padomā, kādas muļķības tur sarakstīji! Te vismaz daži cilvēki centās Tev palīdzēt...
Lielkuilis rakstīja:
Kurmus rakstīja:Nu man wifi kastei ir pieslēgts stacionārais ar xp un vadu, portatīvai darbojās bez vada. Kur vēl tālāk aiz rūtera????To Tu tagad tā pārtaisīji, vai arī tā tas jau bija vakar pirms 16:00, kad publicēji savu jautājumu šeit? Ja tas tā bija visu laiku, lad lūdzu palasi, ko pašā augšā rakstīji un padomā, kādas muļķības tur sarakstīji! Te vismaz daži cilvēki centās Tev palīdzēt...
Tā ir bijis visu laiku. Aizlīdu paskatīties tos vadus. Ko tad īsti man jadara?
#15, apsveicu, Tavi datori jau ir un visu laiku bija saslēgti lokālajā tīklā.
Es ceru, ka gan abiem datoriem, gan rūterim, gan optikas kastei līdz šim jau bija pieslēgta elektrība (arī tajā laikā kad "spečuks no datorveikala arī nočakarējās") un internets jau darbojās uz abiem datoriem...
Viens spečuks no datorveikala arī nočakarējās, bet nekā.
------------------------
Datorveikalos 90% spechuku ir speci paardoshanas jomaa, nevis datortiiklu konfigureeshanaa (bez speciaalas izgliitiibas IT jomaa, amatieri). Taa teikt- krupnije specialjisti po melkomu remontu. Taapeec arii nespeeja paliidzeet, kur kautkas specifiskaaks.
Parāk lielu čakaru esi izvēlējies. Kāpēc nevari slēgt abus datorus civilizēti caur rūteri? Ir kādas īpašas vajadzības, ka tā atšķirīgi saveidots? Rūteris Tev var nodrošināt papildus aizsardzību pret iedarbību no ārpasaules, savukārt, iekšpusē nomāls lokālais tīkls, kas nozīmē nekāda papildus čakara abu datoru starpā staipīt failus un veikt citas darbības. Ja kompji pie slēgti katrs pie sava porta "optikai", tie katrs ir kā atsevišķs dators globālajā tīklā. Reāli sanāk, ka Tev vajag atļaut pieslēgties aizsargātam lokālajam tīklam no datora, kas ir kaut kur publiskajā tīklā - lai gan tepat blakus, bet tomēr publiskākā par lokālo...
Iesākumam apmēram tā.